• Mit jelent a hepatomegalia kezdődő steatosis uh jeleivel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Magas májfunkciós értékek (GOT:59, GPT:163, Gamma GT:155) miatt elmentem egy hasi ultrahangra ahol a többi szerv rendben van a májról ez a vélemény: Hepar jobb lebenye nagyobb és reflectív, körülírt eltérés nem található. Hepatomegalia kezdődő steatosis uh jeleivel. Mit jelent ez, mennyire súlyos és mit kell tenni ellene? Az alkoholfogyasztás a tavalyi évben magasabb volt a megszokottnál. Mellékelve csatolom a labor eredményt. Köszönettel: Balázs

        Dr. Szanyi Andrea válasza a zsírmáj témában

        Kedves Kérdező! Az ultrahang vizsgálat során kezdődő zsírmájat és májmegnagyobbodást találtak. Ezt, valamint a laboratóriumi vizsgálat során talált magasabb májfunkciós értékeket okozhatja a nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztása is. Javaslom az alkohol fogyasztás elhagyását vagy igen csekély mértékűre csökkentését, a vérvétel megismétlését 2 hónap múlva és fél év múlva a hasi ultrahang vizsgálat kontrollját.


        Kérdés: 2020. január 23., 11:00; Megválaszolva: 2020. január 26., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció