• laborlelet véleményezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm, Panaszmentes 41 éves férfi vagyok, évente szoktam egy laborvizsgálatot csináltatni. Kb. 10 éve minden évben emelkedett volt a GGT és bilirubin értékem, most azonban több eltérés is jelentkezett: - GPT: 55 (normál 0-41) - GGT: 115 (normál 0-60) - Össz bilirubin: 30 (normál 0-24) - Direkt bilirubin: 8,2 (normál 0-3,4) - Triglicerid: 2,18 (normál 0-1,7) Az egyéb eredményeim a normál tartományban vannak. Semmilyen panaszom nincs, alkoholt csak alkalomszerűen (havi 2-4 doboz sör) fogyasztok, gyógyszert nem fogyasztok a nátha esetében szokásosak kivételével, a testsúlyom átlagos. Az életmódomban annyi változás történt, hogy fél éve vacsorára csak gyümölcsöt, vagy valamilyen péksüteményt fogyasztok, illetve 3 hónapja egyáltalán nem fogyasztottam alkoholt. Az a kérdésem, hogy ezek az eredmények mire utalhatnak, illetve mit javasol a továbbiakban?

        Dr. Plósz János válasza a steatosis hepatis témában

        Ezek a leletek enyhe epeelválasztási zavarra illetve enyhe májkárosodásra utalnak, gyakran a máj fokozott zsír-raktározása miatt kialakult un. zsírmáj jelei. Érdemes mindenképp elérni az optimális testsúlyt és testösszetételt, mozogni rendszeresen, intenzíven és csökkenteni a kalória és zsírbevitelt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2019. december 19., 18:05; Megválaszolva: 2019. december 19., 19:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Plósz János! Immáron lassan 6 hónapja hasfájással küzdök. Azt vettem észre, hogy mind1 mit eszem vagy mikor vagy mennyit akkor is fáj. Vannak jobb és roszabb napok, van amikor csak feküdni tudok úgy görcsöl, fáj....
        Tisztelt Doktor Úr! Több hónapja keressük a jobb oldali hasi fájdalmam okát (köldöktől jobbra) Ct vizsgálat készült. A Pco diagnózis évek óta adott, de "csak" 9 hónapja fáj a hasam és a derekam jobb oldalon és puffadok. A vizeletben...
        Üdvözlöm! ASCA immunszerológiai lelet eredménye: -ASCA IgA: 1,3 -ASCA IgG: 1,5 Szeretném segítségét kérni a lelet értelmezésében. Köszönettel Gál Zsolt
        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Kérdésem a következő lenne. 1 éve pánikbetegséggel diagnosztizáltak. Mivel fizikai tüneteim voltak, különböző vizsgálatokon estem át. Gyomortükrözésnél néhány mm szürkésfehér lobot találtak, epefalon belül...
        Tisztelt Címzett! 7 évvel ezelőtt csontritkulást diagnosztizáltak nálam, és az okként a születésem óta fennálló laktózérzékenysegemet jelölték meg. D-D-vitamt, és calciumot írták fel. 2 évvel ezelőtt kiderült, hogy nagyon alacsony(13)...
        Üdvözlöm. kb szeptember 28 kezdtem el szedni az Ambroxol-teva és Doxycilin Al nevű gyógyszereket plusz normaflore-t, de már előtte is használtam kis szünettel az ACC 200 granulátumot 3x1 et. Kérdésem a következő lenne: Ha az ambroxol-t reggel...
        Üdvözlöm! 2 hete bizonytalan eredetű hasi fájdalmam van, ami hátba kisugárzik. Lehetséges, hogy mozgásszervi az eredet és a hátból sugárzik a gyomor tájékára. Ebben kérem a segítségét. Egzakt tünet: Napközben(kizárólag), pár...
        Tisztelt Doktor úr! Endoscopos lelet alapján az alábbit állították meg: Nyitott cardia 2cm-es axialis hiatus hernia Z vonalban enyre refluxos jel Ha a csuklóm megnyalom a nyelv hátsó részével, fanyar, savanykás szagúnak tűnik. A nyelv...
        Jó napot kívánok! A problémám a következő : kb 1 éve eszek már rendszeresen nap, mint nap csípős ételt, valamikor enyhén csípőset, valamikor nagyon csípőset. Természetesen ebben az egy évben voltak kihagyások is, de ebben az egy évben...
        Kedves Doktor úr! B12 hiányos aneamia miatt gyomortükrözésre küldtek, ahol helicobacter pylory fertőzést állapírottak meg. Amoxicillint, klacidot szedtem 10 napig, illetve pantophrazol 40mg-ot napi 2x és venter granulátumot napi 2x. Orvosom azt...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        Mikor beszélünk hurutos köhögésről? Mit tehetünk a tünetek enyhítéséért?
        COVID-19 kisokos
        Amit tudnia kell és érdemes a járványról. A legfontosabb ismeretek egy helyen.