• laborlelet véleményezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm, Panaszmentes 41 éves férfi vagyok, évente szoktam egy laborvizsgálatot csináltatni. Kb. 10 éve minden évben emelkedett volt a GGT és bilirubin értékem, most azonban több eltérés is jelentkezett: - GPT: 55 (normál 0-41) - GGT: 115 (normál 0-60) - Össz bilirubin: 30 (normál 0-24) - Direkt bilirubin: 8,2 (normál 0-3,4) - Triglicerid: 2,18 (normál 0-1,7) Az egyéb eredményeim a normál tartományban vannak. Semmilyen panaszom nincs, alkoholt csak alkalomszerűen (havi 2-4 doboz sör) fogyasztok, gyógyszert nem fogyasztok a nátha esetében szokásosak kivételével, a testsúlyom átlagos. Az életmódomban annyi változás történt, hogy fél éve vacsorára csak gyümölcsöt, vagy valamilyen péksüteményt fogyasztok, illetve 3 hónapja egyáltalán nem fogyasztottam alkoholt. Az a kérdésem, hogy ezek az eredmények mire utalhatnak, illetve mit javasol a továbbiakban?

        Dr. Plósz János válasza a steatosis hepatis témában

        Ezek a leletek enyhe epeelválasztási zavarra illetve enyhe májkárosodásra utalnak, gyakran a máj fokozott zsír-raktározása miatt kialakult un. zsírmáj jelei. Érdemes mindenképp elérni az optimális testsúlyt és testösszetételt, mozogni rendszeresen, intenzíven és csökkenteni a kalória és zsírbevitelt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. december 19., 18:05; Megválaszolva: 2019. december 19., 19:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Plósz János! Köszönöm válaszát(február 20. 15:23, vál 23-a 21:05). Az elmúlt pár napban ismét erős felhasi fájdalmakkal küzdök, hányingerrel, étvágytalansággal. Fáj a mellkasom, a torkom be van gyulladva,fülbe sugárzik a...
        Tisztelt Doktor Úr/Dr.Plósz János!Tanácstalan vagyok ezért keresem ilyen módon Önt.Tüneteim ( puffadás,teltségérzet,hátfájás,napi többszöri hígabb,világosabb székletürítés).Az elmúlt hónapban viszont erősödött a problémám,a...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi panaszaim elég régóta fennállnak,de egy hónappal ezelött erősödtek.Állandó hasi puffadás,teltségérzet,fokozott levegő képződés.Az elmúlt hetekben főleg reggelente hányinger,állandó böffentési...
        Tisztelt Dr Plósz János! Párszor már írtam, hónapok óta tartó panaszaim miatt.Jelenleg: feszülés gyomortol a torkomig,furcsa,talán kesernyés-savas íz érzés,bordaivek mögötti fájdalom, szegycsont mögött égő érzés.Az egész olyan,mintha...
        Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözéses szövettani leletem: Makroszkópos leírás:2 db 1 mm-es sárgás szövet Mikroszkóp leírás: HE festés után antralis tipusú gyomornyálkahártya részleteket látunk. A mirigyek száma helyenként kissé...
        Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapja küzdök hasi panaszokkal hol alhasi hol borda alatt jobb bal oldalon. Hasi ultrahangon voltam már ott semmi eltérés nem volt ez októberben volt. A székletem világosbarnának látszik de mikor kitörlöm mustársárga és...
        Tisztelt doktor úr/doktornő! Ma székelés után 1 csepp vért vettem észre a wc kagylóban, (igaz kicsit erőlködtem is) ezt követően enyhén csíp, ég, viszket a végbélnél egy ideig. Azóta pánikolok. Délután már nem láttam vért a wc-ben,...
        Tisztelt doktor Úr! Gluténérzékenység gyanújával több vizsgálaton is átestem. A tüneteim, változó néha nyálkás széklet, hasmenés. Több vérvételen voltam glutén és különböző étel allergia vizsgálaton. Eddig minden eredmény...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A következő panaszokkal fordulok Önhöz. Körülbelül 2-3 hónapja kezdődtek a gondok... sűrűn előforduló puffadás, erős hasfájás, bal oldalon a bordák alatt is jelentkezett fájdalom, émelygés, büfögés,...
        Tisztelt Webbeteg! Nagyhából 10 éve szedek napi 2x1 protonpumpa gátlót. Ritkán cserélgetve is van (pantoprazolról rabeprazolra és vissza). A kérdésem az lenne, hogy van-e rá mód hogy ilyen hosszú idő után valahogy el tudjam hagyni a...