Normix-idült bélgyulladás?

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly rövid idő alatt 13 kg-ot fogytam. Szinte a teljes zsírmennyiségemet lefogytam (kardiológiai vizsgálat során a szív körüli zsír is eltűnt) . Gastroscopia és colonoscopia során vett biopszia a vékonybél és a vastagbél területén is idült gyulladást írt le. Gluténérzékenység negatív (genetika is lett nézve) , laktózérzékenység, hasi CT negatív. Laborban különös eltérés nincs. Epehólyagomat 10 éve eltávolították. Reflux miatt protonpumpa gátlót írtak, amit 3 hónapig kellett szednem, és rendszeresen szedem a Kreon 25000 tablettát. Sajnos az állapotom nem sokat javult. A székletem nagy mennyiségű, hol formált hol hasmenéses, néha nyomot hagy a WC csészén. Gyakran görcsös fájdalmakkal ürül. Hasi és gyomortáji fájdalmaim is vannak. Jelenleg a háziorvos felírta a Normix tablettát de a leírásban azt olvastam bélgyulladás esetén nem szedhető. Ön szerint beszedhetem a kúrát? Illetve van még javaslata hogy milyen irányban érdemes még vizsgálódni? Tisztelettel köszönöm a válaszát! Kissné

Dr. Plósz János válasza Fogyás témában

A Normix minden további nélkül használható. Érdemes széklet emésztettséget vizsgálni (széklet elasztáz vizsgálat) illetve vékonybél bakterialis kontamináció irányába laktulózzal végzett H2 kilégzési tesztet végeztetni.

Kérdés: 2019. július 31., 16:56 ;Megválaszolva: 2019. július 31., 19:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszeri rendellenesség
Tisztelt Doktor Úr Nagyon lefogytam az utóbbi időben, 8 kg-ot fél év alatt. Január elején kardiológiai kontrollon voltam, a doktornő azt mondta, hogy...
Fogyás, hasnyálmirigy probléma
Tisztel Doktornő/ÚR Egy hónapja kezdődő, bal bordaív alatti fájdalom, hátra sugárzik a hátban, és gyomorfájdalom, hányinger, étvágytalanság is...
Mi a bajom? Kérem segítsen!
Tisztelt Doktor úr! Az elejétől elkezdek mindent. Ősz környékétől éreztem hogy az átlagosnál sokkal fáradtabb vagyok, gyenge vagyok és...
hasfájás
Üdv! 7 hete kezdődött a betegségem, egy tüsző torokgyulladással ami magas lázzal járt. Kb 20 éve vették ki a mandulám, de most visszanőtt vagy...
vastagbél probléma
Kedves Doktornő / Úr! Pár éve a vastagbelemből daganatot vettek ki, s az orvos "tudásának" köszönhetően nem lett elküldve szövettanra, a...