• Normix-idült bélgyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Tavaly rövid idő alatt 13 kg-ot fogytam. Szinte a teljes zsírmennyiségemet lefogytam (kardiológiai vizsgálat során a szív körüli zsír is eltűnt). Gastroscopia és colonoscopia során vett biopszia a vékonybél és a vastagbél területén is idült gyulladást írt le. Gluténérzékenység negatív (genetika is lett nézve), laktózérzékenység, hasi CT negatív. Laborban különös eltérés nincs. Epehólyagomat 10 éve eltávolították. Reflux miatt protonpumpa gátlót írtak, amit 3 hónapig kellett szednem, és rendszeresen szedem a Kreon 25000 tablettát. Sajnos az állapotom nem sokat javult. A székletem nagy mennyiségű, hol formált hol hasmenéses, néha nyomot hagy a WC csészén. Gyakran görcsös fájdalmakkal ürül. Hasi és gyomortáji fájdalmaim is vannak. Jelenleg a háziorvos felírta a Normix tablettát de a leírásban azt olvastam bélgyulladás esetén nem szedhető. Ön szerint beszedhetem a kúrát? Illetve van még javaslata hogy milyen irányban érdemes még vizsgálódni? Tisztelettel köszönöm a válaszát! Kissné

        Dr. Plósz János válasza a Fogyás témában

        A Normix minden további nélkül használható. Érdemes széklet emésztettséget vizsgálni (széklet elasztáz vizsgálat) illetve vékonybél bakterialis kontamináció irányába laktulózzal végzett H2 kilégzési tesztet végeztetni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. július 31., 16:56; Megválaszolva: 2019. július 31., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: