• Végbélkúptól feketés széklet!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Érdeklődni szeretnék! Minimális élénk piros véres széklet és 2 éve fennálló bal oldali hasi fájdalom miatt voltam teljes vastagbéltükrözésen és az eredmény negatív lett,a vékonybél 15 cm szakaszán se volt probléma, csak gyulladt aranyeret látott a doktor! Erre írtak fel nekem végbélkúpot! Naturland kúpot használtam! az lenne kérdésem, hogy a kúp elszínezheti a székletet, mert sötét-feketés színű lett? Inkább a felületete volt sötét-feketés színű, ahol érintkezett a kúp anyagával! Előtte nem tapasztaltam ilyet! Egyszeri alkalommal fordult elő!! Azóta nem használom a kúpot és a széklet is normális színű! Milyen teendő van ebben az esetben? U.i.: Mostanában egy kicsit magasabb gyomorsav okozhat ilyet? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a fekete széklet témában

        A kúpban lévő bizmus okozhatja a széklet fekete elszineződését, aggodalomra nincs ok.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. május 30., 22:14; Megválaszolva: 2019. június 10., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: