• Lelet után érdeklődés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr NŐ/ Úr! Az édesanyám 75 éves. Volt gyomor és vastagbél tükrözésen melynek negatív az eredménye. Elküldték vékonybél átvilágításra. Sajnos akár mit eszik görcsöl a hasa. Már szinte semmit nem mer enni . A kérdésem a következő lenne,hogy szíveskedjék leírni a diagnózis jelentését mert minden nap sír és a házi orvos meg nem tudja azt mondta. Ápr 30.-án kell mennie CT vizsgálatra. Nagyon ideges és nagyon fél. Kérdezni szeretném ez lehet valami daganat? Bemásolom a radiológiai eredményt: Vizsgálatok: Hasi célzott felvétel, Nativ hasi átvilágítás Bérium pépet itatuk. Szabályos nyelőcső és gyomor ábrázolodott. A vékonybél passage rendben megindul. Szabályos bulbusduodeni rajzolodik ki. Aduodenum leszálló szár lumenében kb.5x5 cm-es kerekded,kissé lobulált kontúrú telödés kiesés látszik,melynek ip.harmadában kicsiny tapado folt is láthat. Az elváltozás mellett a c.anyag passage akadálytalan. A továbbiakban normál szélességű és nyálkahártya mintázatú vékonybelek telődnek, egészen a terminális ileumig. A vizsgálat ideje alatt a c.anyag még nem jutott a colonb. Duodeum intraluminális elváltozása, melynek további megitélésére duodenoscopia, annak eredményétől függően metszeti képalkotás javasolt. A Doktornő a vakbelét kérdezte,hogy kivették-e Nem vették ki neki. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát. Maradok Üdvözlettel. Gabriella

        Dr. Plósz János válasza a hasi görcsös témában

        A látott eltérés egy vaktasak (diverticulum) lehet, mely nem rosszindulatú, de a hasi görcsöket magyarázhatja, ha epeürülést akadályozza. Ezt laborleletek illetve a hasi CT vagy epeuti scintigraphia megerősítheti (megoldása epeuti endoscopos beavatkozás lehet).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. április 10., 08:51; Megválaszolva: 2019. április 10., 19:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: