Valóban hasnyálmirigy gyulladásom van?

Tisztelt Doktor úr! Év elején hasi panaszokkal kerestem fel gasztroenterologust! Puffadás gyomor felső részében fájdalom, lazább sárgás széklet. vérkép jó, bilirubin 36. Laktóz laktuóz glutén negatív. Laktuóz próba utáni napon levett székletelasztáz eredménye >720. Teszt után kreont szedtem. Panaszaim javultak. Autoimmun hasnyálmirigy gyulladást diagnosztizáltak nálam. Elmentem hasi uhra teljesen negatív. máj kissé bordaiv felett. Tavaly októberi rosszullét miatt teljes /kardiologia fülorrgége uh teljes vérkép stb /vizsgálaton estem át. Teljesen negativ mind. Kivétel a bilirubin szintem de azt mondták ezzel ne foglalkozzam. Tegnapi lipáz amiláz vérkép teljesen ref.értéken belül van. Kérdésem hogy nyugodjak bele a diagnózisba? vagy keressek fel más orvost is! Immunológus nem látott a felsorolt vizsgálatokon kívül más nem volt! üdvözlettel , köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasnyálmirigy témában

Nem egészen értem, mi alapján született a diagnózis. Autoimmun hasnyálmirigy-gyulladásban emelkedett IgG (specifikusan IgG4) , illetve gyakran rosszindulatú folyamatot utánzó kép (a hasnyálmirigy kiszélesedése, elzáródásos sárgaság) jellemző. Leírása alapján az ön esetében ezek közül nem igazán áll fenn egyik sem.

Kérdés: 2019. április 04., 06:24; Megválaszolva: 2019. április 07., 12:08
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás