• Valóban hasnyálmirigy gyulladásom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Év elején hasi panaszokkal kerestem fel gasztroenterologust! Puffadás gyomor felső részében fájdalom, lazább sárgás széklet. vérkép jó, bilirubin 36. Laktóz laktuóz glutén negatív. Laktuóz próba utáni napon levett székletelasztáz eredménye >720. Teszt után kreont szedtem. Panaszaim javultak. Autoimmun hasnyálmirigy gyulladást diagnosztizáltak nálam. Elmentem hasi uhra teljesen negatív. máj kissé bordaiv felett. Tavaly októberi rosszullét miatt teljes /kardiologia fülorrgége uh teljes vérkép stb /vizsgálaton estem át. Teljesen negativ mind. Kivétel a bilirubin szintem de azt mondták ezzel ne foglalkozzam. Tegnapi lipáz amiláz vérkép teljesen ref.értéken belül van. Kérdésem hogy nyugodjak bele a diagnózisba?vagy keressek fel más orvost is! Immunológus nem látott a felsorolt vizsgálatokon kívül más nem volt! üdvözlettel , köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hasnyálmirigy témában

        Nem egészen értem, mi alapján született a diagnózis. Autoimmun hasnyálmirigy-gyulladásban emelkedett IgG (specifikusan IgG4), illetve gyakran rosszindulatú folyamatot utánzó kép (a hasnyálmirigy kiszélesedése, elzáródásos sárgaság) jellemző. Leírása alapján az ön esetében ezek közül nem igazán áll fenn egyik sem.


        Kérdés: 2019. április 04., 06:24; Megválaszolva: 2019. április 07., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Bánfalvy Péter. A probléma 5 nappal ezelőtt kezdődött, mikor is fájó szúró érzést tapasztaltam a végbel nyilasom körül.Picit túlsúlyos ülő munkát végző nő vagyok. Egy bab méretű kitüremkedést észleltem ami eléggé...
        Kedves Doktor Úr! Kb 5 napja szurkál a gyomrom, feszül, savat érzek,mintha gyakoribb lenne a felbüfögés is. Étkezés után AZONNAL savanyú ízt érzek a számban. Néha ég a mellkasom, a torkomban érzem a savat és mintha az ínyem is...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos