• Mi lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő A problémán két hete kezdődött kb, nem tudok vécézni , fáj a hasam Ha nagy nehezen tudok is volt hogy picit véreztem és annyira erőlködtem hogy azóta minden alkalommal fájó szúró érzést érzek. Vettem hashajtót azzal sikerült kivécézni magam nagy nehezen ,de nagyon fájt. Ma reggel elkezdtem a mályvateát is inni. Mit javasol mi állhat a háttérben? Kihez kell fordulni ha orvoshoz kell menni vele? Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel : Viktória

        Dr. Plósz János válasza a székrekedés témában

        A fájdalom és a vérzés hátterében végbélnyálkahártya-berepedés állhat. Erre Rectogesic kenőcsös javasolnék (de előtte természetesen vagy proktológiai vagy gastroent. szakrendelésen meg kellene bizonyosodni róla, hogy tébnyleg ez a gond). A széklet rendezése nagyon fontos, bő folyadék- és rostfogyasztás valamint rendszeres intenzív testmozgás szükséges hozzá. A panasz átmenetileg enyhíthető helyileg Laxa-Clean nevű szer használatával (ha nehezen indul meg a széklet, sokat tud segíteni ez a glicerines mini-beöntés).


        Kérdés: 2019. március 07., 11:41; Megválaszolva: 2019. március 11., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: