Mi lehet?

Jó napot! 2 éve alhasi fájdalmaim vannak hol bal oldalt hol jobb oldalt szúrt nyomásra érzékeny volt . Az utóbbi 1 évben alhasi középen lent fájdalmam van. De még mindig ingadozó van mikor ball oldalt vagy jobb. Ami agasztó az alhas középen de lent a méhem felé nem mindennap de van mikor nagyon erösen es azért gyakran, de van mikor kevésbbé fájdalamasan.Van mikor annyira hogy behuzni nemtudom a hasam mert fáj mint ha nyomás lenne de ha mozgok sétálok akkor elmúlik, széklelési ingerem van állandoan es gyakran széklelésnél szúr a végbelem felnyilal alhasamba. Puffadok és nagyon sokszor bélgázom van. Ami fontos NINCS VÉR A SZÉKLETEMBE de nyák kevés szokott lenni.Szorulásom is szokott illetve van mikor görcsösen nyilal alhasam mint akinek hasmenése lenne.. ha sokat eszek szintén fáj alhasam és elég gyakran túleszem magam.58 kiloról 64 vagyok és vagy 4 éve üllő munkátvégzek nagyon sokat üllök még haza fele az autóban is vagy othon tv előtt eléggé mozgásszegény életmodót élek 4.éve előtte rendszeresen sportoltam. Fáj a hátam illetve lumbagóm van. Nőgyogyásznál kb 3 hónapja voltam nem látott semmi eltérést ..mondtam neki hogy nagyon fáj sokszor alhasam amire a válasz: lehet bélprobléma mivel a belek is arra futnak. Menszeszem pontos vagy van mikor 4nappal hamarabb jön meg vérzésem első nap normális 2 is 3-4 5 kb már megsincs de doktor azt mondta örüljek neki lényeg hogy megjöjön ebbe a 3-4-5 napba szimtén erős alhasi fajdalmam van mint ha nem véreznék ki olyan tompa fájdalom.. nemtudom milehet mint mikor alhasi panaszaim vannak . Félek hogy nagy a baj a tükrözéstől is félek nőgyogyászhoz is most jutottam el elöször. Megneheziti a napjaimat lelkileg is állandoan pánikolok. Kérem doktor úr segítsen nőgyogyászati még is csak a probléma hiába nem talált semmit vagy bélprobléma? Futhat anyira lent tényleg a belem? Előre is köszönöm hogy elolvassaeg majd a válaszát is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza alhasi fájdalom témában

A panaszokat okozhatja bélprobléma, az alhasban a sigmabél és a végbél helyezkedik el. Könnyen lehet, hogy csak a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő bélmotilitás illetve bélflóra okozza a panaszokat. Első körben miondenképp azt javasolnám, hogy kezdjen el mozogni rendszeresen, intenzíven, fogyaszon folyadékot bőségesen, valamint fokozatosan emelje a rostbevitelt. Probiotikum pár hetes használata is segíthet a panaszok enyhítésében. Ha a tünetek nem szűnnek, érdemes tovább vizsgálódni gasztroenterológiai irányba is.

Kérdés: 2019. március 05., 09:58; Megválaszolva: 2019. március 13., 16:05
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok