• Régóta tartó hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot Doktor Úr! Már kb 3 hete kezdődött a hasfájás, néha elmúlt úgy ahogy aztán megint fájt, székletürítéssel is voltak gondok. Úgy éreztem hogy már kellene hogy távozzon belőlem a széklet mégsem éreztem ingert rá. Most meg folyamatosan fáj a hasam, próbáltam görcsoldókat, puffadás ellen, emésztés segítőt. De egyikkel sem lett jobb. Orvos először csak mezym-et mondott de nem lett jobb. Most a napokban Drotaverin -Chinorin-t szedek napi 2-er ha de ha nem venném lehet akkor se csinálna semmit de most mintha gyengébb lenne a fájdalom. Próbáltam rostosokat inni, vizet, ezt is azt is de igazából nem változott nagyon semmi. Kb 3naponta tudok wc-ni egy kicsit, és volt hogy sárgás is volt a széklet. Hashajtót nem mertem bevenni nem tudom jó ötlet lenne-e. Szóval szeretném tudni hogy mi lenne a megoldás, a vizsgálatoktól eléggé félek, mert mindenen nagyon parázok. Gyógyszerek amiket próbáltam: Normaflore 1x, Apranax 2xfél, Drotaverin, 2x1, Mezym 2x1 de ezt már nem a napokban.

        Dr. Plósz János válasza a székrekedés témában

        A sárgás széklet nem kórós. A hasi fájdalmat a székrekedés okozhatja és a Drotaverin, bár a görcsöt enyhíti, de bélmotilitást leállítja, így tovább fokozhatja a panaszt. Javaslom, igyon sokat, fokozatosan emelje a rostbevitelt és mozogjon rendszeresen, intenzíven. Átmenetileg enyhe hashajtó is segíthet (pl. pár tasak Moxalole por).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 15., 12:44; Megválaszolva: 2019. február 16., 08:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: