Gyomor-és nyombél vérzés után lehet-e Escitalopram szedés?

Tisztelt Doktor Úr! Három éve Flector granulátumtól véres széklet lett-nem intenzív-és gyomorvérzést diagnoztizáltak.Utána néhányszor Advil, Algoflex és Apranax tabletta használata nem okozott problémát tavalyig, amikor 1 szem Melox-Ep tabletta gyomorfájást, majd véres székletet okozott, ami két nap utáni tükrözéskor 2, 5mm -es nyombélhegesedést mutatott.Elég gyakori egyébként is a gyomorégés.Emozul 40mg-os tablettát írtak fel.Emozul mellett és a leírt előzmények után szedhető-e gasztroenterológiai kockázat nélkül Doktor Úr szerint Az Escitalopram tabletta, melyet a pszihiáter stressz, és szorongásoldónak ajánlott? A gyógyszer tájékoztatójában mellékhatásként szerepel a nem gyakori gasztroenterális vérzés. Még egy kérdésem lenne. A laborvizsgálat alacsony D-vitamin szintet mutatott, 49, 4nmol/l, a kálcium szint azonban a felső határtól magasabb, értéke 2, 69 mmol/l. Mi válthatja ki ezt az emelkedést, kell-e további vizsgálatokat ilyen téren elvégeztetni? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Magasabb Ca-szint témában

Az Emozul mellett nyugodtan szedhető a citalopram (nem tudom, hogy Helicobacter fertőzés volt-e vizsgálava, ha nem, akkor az indokolt volna) . A magasabb Ca-szintnek számos oka lehet (mellékpajzsmirigy-túlműködés, sarcoidosis, tumoros megbetegedés, gyógyszer-mellékhatás) , mindenképp érdemes tovább vizsgálódni.

Kérdés: 2018. február 01., 23:33; Megválaszolva: 2018. február 02., 07:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia