Szájvérzés kezelése.

Üdvözlöm! Az édesanyukám nevében írok, aki 2 hónapja betegeskedik. Másfél hónappal ezelőttmentővel szállítottuk kórházba véres hányás és székelt miatt. Megállapították, hogy gyomorfekélye van, 1 hétig kezelték majd haza engedték.10 éve műtötték gerincsérvre ami akkor megoldotta a helyzetet, de mostanában ismét fáj a dereka, amiért nem is nagyon tud mozogni. 1 hete, azt vettük észre, hogy ismét vér jön a száján, ezért bevittük a kórházba, ahol megállapították, hogy májbetegség miatt vérzékeny. 4 nap után haza engedték, gyógyszereket írtak a zárójelentésre (gyomornedvgátlót, vérnyomáscsökkentőt, izomlazítot, b vitamin komplexet, vízhajtót) , de semmiféle olyan gyógyszert amivel ezt kezelni tudjuk, illetve nem tájékoztattak, hogy ha ismét vérzés lenne mit tegyünk. Mai napon mikor felkelt, az arca és a ruhája is véres volt, ismét vérzik a szája (ínye) . Mi a teendő ebben az esetben? Házi orvoshoz forduljunk? Amikor a belgyógyászatról kikerült a fekély miatt, elment a háziorvosához, aki további gyógyszereket írt neki, de mikor újra a kórházba került és bevittük a felírt gyógyszereket, a belgyógyász ordított, hogy ilyet fel sem szabad írni egy fekélyesnek.Holnap megyünk egy neurológushoz, mert a kórházban annyi volt a vizsgálat, hogy megkopogtatták a térdét, pedig sokáig sem állni nem bír, ha pedig leül nagyon nehezen áll fel. Mit tegyünk az íny vérzés ellen? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Ínyvérzés témában

Ha az ínyvérzés a véralvadás elégtelensége miatt alakul ki (és nem lokális tényező (ínygyulladás) okozza) , akkor haematológiai illetve hepatológiai (máj) szakrendelés felkeresése javasolt, minél hamarabb.

Kérdés: 2015. április 01., 07:49; Megválaszolva: 2015. április 01., 08:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák