• Leukémia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Én írtam pár hete, hogy bőrbevérzéseim, orrvérzéseim miatt leukémiára gyanakszom. Javasolta, hogy csináltassak egy vérképet. Megtörtént. A fehérvérsejtszámom a normális tartományban van, viszont a bazofil szintem csillagos lett (1, 30). A háziorvosom szerint ez nem nagy eltérés, és leukémia esetén a fehérvérsejtszámom sokkal magasabb lenne. Egy ideig megnyugodtam, de ma fogmosáskor elkezdett vérezni az ínyem a fogam körül elég erősen, és az államon is megjelentek a bevérzések, hipochonder lévén megint elkezdtem aggódni. Mi a véleménye? Lehet leukémiám? Ha nem leukémia, hogy tudom kivizsgáltatni hogy mik okozzák ezeket a bevérzéseket? A sima vérkép (csatoltam) mutatja a véralvadási paramétereket vagy külön vizsgálatra van hozzá szükség?

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a ínyvérzés témában

        Kedves Kérdező! Mivel rendben volt a vérképe, mint azt a háziorvos is mondta, nyilván nincs leukémiája. A basofil sem számit és nem is szokott leukémiát jelezni. A véralvasás az nem vérkép, úgyhogy ha van vérzékenység, azt kell vizsgálni, meg fogászatra elmenni, nincs e ínybetegség, gyulladás, fogkő stb.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 12., 12:02; Megválaszolva: 2018. október 12., 20:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: