Savhiány miatt enzimhiány

Tisztelt Doktor Úr! Az emésztésem valahogy nem akar helyreállni, nem tudja rendesen lebontani az ételeket, enzimhiányos állapot, emésztetlen a széklet, a vastagbél enyhén be van gyulladva, sokáig szorulásos állapot, majd hasmenés, bélkorgás, ha egyáltalán nincs sav a gyomorban.Úgy érzem, hogy ez a szinte teljesen lecsökkent savtermelésre vezethető vissza.Reggelente csak egy pici gyomornedv korgás van, aztán kész. Csak nem értem, hogy miért nem termel újra savat normálisan a szervezetem. Narancslevet iszom, attól kicsit jobb lesz úgy érzem, próbáltam a savanyúkáposzta levet is, de semmi. Szedem a Gallment N gyógyszert napi egyet, hogy ne puffadjak fel nagyon, és ürüljön az epe is.Protexint szedek még 2x1 naponta. Nem tudom mi romlott el a szervezetemben, de sokszor már kezelhetetlennek tűnik számomra ez az egész már két hónapja. Válaszát előre is köszönöm: K.Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Savhiány témában

A savtermelés gyorsan visszaáll a normális szintre, az, hogy nem érzi, nem betegség jele. Mai étrendünk mellett az emésztéshez lényeges savmennyiség nem is szükséges. Panaszait véleményem szerint lassult gyomorürülés, illetve irritabilis bél szindróma okozhatja. Ebben segíthet a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, Iberogast csepp használata, érdemes lehet más probiotikumot megpróbálni, valamint rendszeresen intenzíven mozogni.

Kérdés: 2015. március 01., 10:16; Megválaszolva: 2015. március 02., 00:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás