Gyomorfájás étkezés után

Tisztelt Doktor Úr! Gyomorfájást kapok minden étkezés után, mivel mint írtam előzőleg, hogy egyszerűen nekem a gyomrom nem termel savat, csak ha eszek egy kis almát, narancsos vizet iszom, akkor is csak minimálisat. Vasárnap ettem egy kis szilva befőttet délelőtt, uzsonna után a gyomromba mintha valami "golyó" költözött volna és elkezdett ide-oda mozogni és pár óra múlva egy kicsi savat generált a nyelőcsövembe, szinte most örültem már ennek is. A kérdésem az lenne, hogy ez a reflux próbált kitörni, de ilyen furcsa módon, még ilyet sohasem éreztem. Én a PPI mellett sem igazán voltam jól, és az nagy bajt csinált, esetleg, hogy ha nem is volt sok gyomorsavam és én csak szedtem, szedtem a gyógyszert? A hasi UH-n találtak most epekövet is, esetleg ez is okoz ilyen savhiányt, vagy gyomorproblmát vagy hogy vashiányom is van? Köszhönettel: K.Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza savhiány témában

Ahogy korábban is leírtam, a PPI-k hatása szedés után pár nappal teljesen megszűnik. Azonban ismert olyan krónikus gyomorhurut, mely a savtermelő sejtek pusztulásával és következményes savhiánnyal jár, ez endoscopos vizsgálat során vett biopsziás mintával igazolható. Az epekövesség önállóan is okozhat felhasi panaszokat, valamint a gyomorürülés meglassúbbodása is szerepet játszhat ebben.

Kérdés: 2015. január 27., 19:55; Megválaszolva: 2015. január 27., 20:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia