végbél körüli tályog műtése

Tisztel Dr.nő! 27 éves, vékony testalkatú lány vagyok. Másodszor fordul elő nálam a végbél körüli tályog.Pár éve helyi érzéstelenítés mellett lett megnyitva, kiürült a genny és begyógyult a seb, terhesség alatt sem volt gond vele.szép volt, rendben volt.Pár hete sajnos ez kiújult ismét.Lehetséges fisztulával (sipollyal) egybekötött. Egyszer már műtötték a hónapban, altatásban. Gyógyul a seb, tisztítom napi szinten. Még nyitva van. De lehet, hogy újabb műtét vár rám.Ha felszívódott, akkor nem kell műtét másodszor. Mitől függ ez, hogy újra kell-e műteni vagy sem? Másodszor is altatásban csinálják? Miért újul ki ez a tályog? Mi lehet az oka? Lehet tenni ellene? Nem iszom sokat, rendszertelenül eszem.Ez lehet ok esetleg? A CRP érték magasabb a kelleténél.De nálam ez mindig magas volt (mandulaműtétem volt, izületi gondjaim vannak...gerincferdülés, derék-hátfájdalom) A CRP érték most a tályog miatt lehetett magasabb de ízületi gyulladás miatt is előfordulhat megemelkedett érték? Ez ellen lehet esetleg tenni valamit, hogy az érték csökkenjen? Köszönöm előre is a válaszát. Üdvözlettel Beáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza emelkedett CRP témában

Kedves Kérdező! A CRP értéke a szervezetben zajló bármilyen gyulladástól magasabb lehet. Az ismételt tályog miatt gasztroenterológiai vizsgálat is javasolt, bizonyos bélbetegségekhez is társulhat a kiújuló tályog, fisztula. Amennyiben góc van a szervezetben, ez ronthatja az ízületi panaszokat is. A műtét technikai részleteiről kérdezze bátran a sebészt! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 26., 19:26; Megválaszolva: 2015. február 27., 14:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi problema
Tisztelt Doktor Ur! Egy összetett problemaval fordulok Önhöz. Korabban mar megvalaszolta egy kerdesemet, melyben a veres-nyakos szekletemre kerestem...
Végbélrepedés mikor gyógyul meg !
Tisztelt doktor Úr! Köszönöm a gyors választ az előző kérdésre. További kérdésem az lenne, hogy a záróizom görcsösségre a kenőcsön...
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?