Magas ultra-sensitiv CRP COVID oltás után

Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy koronavírus elleni oltás (első, Sputnik V) okozhat-e jelentősen megemelkedett ultra sensitive CRP értéket? (83,58 mg/L) Sajnos az időpont így jött ki, hogy az oltást követően 25 órára rá vették le a vért. Továbbá a Monocita érték is 10%. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza emelkedett CRP témában

Kedves Kérdező!

A Szputnyik V oltás alkalmazási előiratában a vérsüllyedés emelkedését megemlítik, a CRP-t nem. Elképzelhető, hogy összefüggés van az oltás és a CRP emelkedése között, de a leírt mérték inkább más gyulladásos megbetegedésre utal. Javaslom, hogy két hét múlva csináltasson kontroll vizsgálatot, amennyiben más panasza nincsen.

Kérdés: 2021. április 13., 08:57; Megválaszolva: 2021. április 22., 20:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...