• Laktózérzékeny lennék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Laktózterheléses vizsgálaton voltam, ahol éhgyomorra, majd 30-60-120 percre nézték a véremben újra a glükózszintet. A következő eredményeim lettek: Éhgyomri: 5, 3 30 perces: 7, 1 60 perces: 6, 8 120 perces:4, 6 Laktózérzékeny lennék? Orvoshoz fogok menni, de sajnos nagyon sokára kaptam időpontot. Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Kiss Judit

        Dr. Pászthory Erzsébet válasza a laktóz intolerancia témában

        Kedves Kérdező! Levelében közölt adataiból nem lehet véleményt mondani, szükség lenne a kapott görbékre is. Annyit mondhatok, hogy ha nem volt a teszt-oldat megivása után panasza (hasmenés, puffadás), valószínűleg nincs laktóz-érzékenysége. Érdemes azt megfigyelni, hogy a tejtermékek elhagyása után enyhülnek-e a panaszai, mert ez is egy diagnosztikus tünet lehet. A laktóz-érzékenység egyébként nem veszélyes betegség, inkább kellemetlenség, ezért ne aggódjon, ha várnia kell a konzultációra. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet


        Dr. Pászthory Erzsébet
        gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Pászthory Erzsébet

        Kérdés: 2015. január 23., 17:12; Megválaszolva: 2015. február 03., 16:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: