Mi lehet a gond?

Tisztelt Doktor úr! A problémám több mint fél éve kezdődött amikor is a jobb bordaív alatt állandó fájdalmat éreztem. Ebből kifolyólag nem tudtam a jobb oldalamon feküdni. Olyan érzésem volt mintha megnőttek volna a szerveim és nem férnének el a bordáim alatt. Nyomásra kimondottan fájt. Elmentem a háziorvoshoz, aki lengőborda sérülésre gyanakodott kenőcsöt írt fel. A fájdalom továbbra sem szűnt meg sőt már a hasamon sem tudtam aludni, mert addigra már úgy is fájdalmat éreztem. Visszamentem az orvoshoz aki gaviscont és quamatelt írt fel. A tünetek továbbra sem enyhültek ezért elküldött hasi ultrahangra. A papíron a májra írták, hogy minimálisan hiperreflektál. Visszamentem annyit mondott, hogy nincs vele probléma, annyi h nem egy új máj. Felírt gaviscon folyadékot ill savlekötőt. A tünetek egyre csak erősödtek kiegészülve az ébren töltött éjszakák tüneteivel. (Idegesség miatt gyomorsav. Reggel szegycsont alatti erős fájdalom.) Visszamentem kérni egy vér-vizelet vizsgálatot hátha kiderül valami. Az eredmény a következő lett: GPT: 84 Össz.bilirubin: 35, 8 umol/L Vas 36, 6 mol/L Trombocita: 128 Giga/L A többi érték normál. Olvastam, hogy a GOT érdekes még az 35 elvileg normál szinten van. Jelenleg legalon 140 mg kaptam. Mi lehet a gond? Ön szerint mi a teendő? Életmódomhoz annyit hozzáfűznék, hogy nem vagyok alkoholista ha szeretnék se lehetnék mert napi szinten vezetek. (Évi kb 10 alkalommal fogyasztok alkoholt) Szóval az alkohol bevitelem normál ha lehet így fogalmazni- Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Jobb bordaív alatti fájdalom témában

Az emelkedett GPT és bilirubin mindenképp máj-epeprobléma mellett szól. Emiatt érdemes lenne vírusszerológiai vizsgálatot kérni, valamint kerülni minden májra káros tényezőt (gyógyszer, oldószer, alkohol) , illetve a labort 1 hónap múlva megismételni.

Kérdés: 2015. január 08., 19:36; Megválaszolva: 2015. január 08., 21:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut