Emésztőrendszeri megbetegedés vagy más?

Tisztelt doktorúr/doktornő, 21 éves vagyok, és az utóbbi 2hónapban igen beteges. Októberben 2-3 hétig szedtem antibiotikumot a fog és fülgyuladásomra. Rá 2 hétel gombócérzésem volt az ádámcsutkám felet, kitapinthatatlan volt, aznap jöt elő amikor nagyon le voltam törve. Elkezdtem utánaolvasni az interneten és nagyon megilyedtem az olvasotaktól, anyira hogy néha a hideg is kirázot és este nem tudtam aludni sem. Néhány hétel későb elmúlt. Nemsokal ezután nyálkát fedeztem fel a székletemben, és néha a hasam is fájt job oldalon alól, néha ment is. Ez korában is megvolt, néha előjöt. Ismét az interneten néztem utánna, és nagyon megilyetem megintcsak. Elmentem háziorvoshoz, adott probiotikumot és görcsoldót (50mg magnézium és 1mg B6, és még valami p betűs izé) . Az is elmúlt, de a probiotikum alatt és után pár napig sárgás volt a székletem és nagy mennyiségben jött ki belőlem. Az is elmúlt, de most megintcsak van valami. Néha fáj a derekam és a hátam is bal és jobb oldalt a bordám alatt a gerincizomnál, néha akkor is amikor fekszek, és éjszaka is. Továbba fáj néha a hasam is jobb oldalt felül és bal oldalt is felül, néha a gyomorszámnál is mindkét oldalt, valamint a székletem sárgás szinű és lebeg a vizen. Ismét utánaolvastam, és ismét jól megilytem, anyira hogy esténként ráz a hideg és aludni sem tudok, mert folyton a betegségekre gondolok. Az étvágyamal nincs baj, az utóbi időben meghiztam 85 kilórol 91 re, bár mostanában nem nagyon van étvágyam mert mindig a betegségeken jár az eszem. Keveset mozgok, sokat ülök meggörbült háttal, és nem sportolok. Elkeztem sportolni ithon, és a székletem mostmár barna, bár van még eset amikor sárgás, és csak 1, 2 másodpercig lebeg a vizen, vagy egyáltalan, és néha van hogy csak egy kis sárgás darab lebeg belőle, a többi lesűlyed. Amit nem emlitetem, hogy evés után köhögök, vagy csuklok, valamint néha feljön a gyomorsavam is. 15 után ultrahangra megyek, hogy kicsit lenyugodjak, bár nagyon félek. Nem dohányzok/iszok. Ön szerint mi lehet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

Az antibiotikus kezelés okozta bélflóra-károsodás okozhatja a tüneteket, valamint a nem megfelelő életmód. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok legalább 1 hónapos, kúraszerű használata. A sárga színű széklet nem kóros.

Kérdés: 2015. január 05., 20:03; Megválaszolva: 2015. január 05., 20:33
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése
Hasi uh lelet
Érdeklődés
Üdvözlöm! Olyan tünetem van,hogy két oldalt mid a két mellem alatt mtha nehéz súly lenne. Leginkább ülö helyzetben vagy gyalogláskor...