Biztos Ibs?

Tisztelt doktor úr! 17 éves fiatal ember vagyok. Márciusban olyan tüneteim lettek, hogy hol, székrekedésem, hol hasmenésem volt, a székelési inger pedig csökkent sokkal erőteljesebben kellet nyomnom A széklet színe mindig változott. Nagyon apró piros foltokat láttam rajta de csak akkor ha megvilágítottam közelről lámpával. Aztán olyan gondjaim voltak még, hogy a székletem amikor szilárd volt, akkor volt hogy vékonyabb volt. Nagyon sok bélgáz termelődött bennem volt, hogy egy nap 30-szor is szellentettem aminek semmilyen szaga sem volt. Aztán még olyan gondom volt, hogy iszonyatosan sokat korogtak a beleim, főleg reggel felkeléskor kb egy 15 percig, valamint amikor lefekszek az ágyba este olyankor is, de úgy, hogy éreztem a belek rángatózását. Ami aggasztó volt, hogy fogytam 12kg-ét. Bekerültem kórházba ahol vettek tőlem vért ez teljesen negatív lett azt mondták semmilyen gyulladás nincs a szervezetemben tehát bél gyulladás kizárva, vettek vizelet mintát minden negatív lett, vettek széklet mintát amit 3 székelés után kellett leadnom egyikben sem volt sem vér sem polip vagy esetleg más szennyeződés, csináltak hasi UH-át ami szintén jó lett nem láttak semmilyen bél süllyedést vagy hasonlót, és csináltak mellkhas röntgent ami szintén jó lett. Colonoscópiát nem csináltak mert azt mondták daganat ilyen korban igen ritka. Ezek tudatában IBS-t állapítottak meg. Gyógyszert nem kaptam, és hazaengedtek. A dologhoz hozzá tartozik, hogy amikor ezek a tünetek kialakultak akkor rengeteget idegeskedtem és stresszeltem. Azóta eltelt 9 hónap a tünetek ugyan csak fenn állnak annyi kivétellel, hogy felszedtem 7 kg-ét. A bél gondok ugyan úgy fenn állnak annyi különbséggel, hogy múltnap a szilárd székletem után fehér nyák volt. Valamint ha eszek futás előtt akkor nagyon fáj baloldalt a hasam, de csak ha eszek előtte. A kérdéseim: Ezek a tünetek biztos, hogy IBS-re utalnak, és nem daganatra? Valamint csináltassak tükrözést mert szüleim és házi orvosom szerint felesleges.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

A tünetek tényleg IBS-re utalnak. Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű használata. Gyógyszeresen a Duspatalin tabl. szedése próbálható meg 2x1 dózisban.

Kérdés: 2014. december 18., 16:53; Megválaszolva: 2014. december 18., 21:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut