• Állandó végbélviszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Már jó ideje folyamatos vébélviszketést érzékelek, főleg székelés után. Hol intenzívebb, hol alig érzékelhető, de jelen van, sajnos. Próbálkoztam az aranyér megszüntetésére alkalmas kenőccsel, de nem éreztem változást. Tudni kell, hogy volt egy komolyabb antibiotikumos-hasmenéses periódusom, akkor kezdődött a panasz, majd elmúlt rövid időre, de azóta újra visszatért. A gombásodásra nagyon hajlamos vagyok, elképzelhető, hogy most is erről van szó? Külső aranyerességet nem észleltem, de a végbélnyílás nagyon érzékeny, ha aplikátoros-kenőcsös kezeléssel próbálkozom. Székrekedésem szinte soha nincs, általában lágy, vagy többszöri vizes széklet (hasmenés) jellemző rám. Megemlíteném még, hogy korábban pánikbeteg voltam, mostanra már jobb a pszichés közérzetem. Nem tudom, összefüggésbe hozható-e a tudatalattimmal ez a probléma? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pászthory Erzsébet válasza a viszketés témában

        Kedves Kérdező! A korábbi antibiotikus kezelésnek sajnos lehet szerepe a panaszokban, ezért azt javaslom, hogy szedjen néhány hétig probiotikumot (pl. Protexin Plusz vagy Protexin Balance). Ha ez nem segít, mindenképpen keressen fel egy proktológus szakorvost. Üdvözlettel: Dr Pászthory erzsébet


        Dr. Pászthory Erzsébet
        gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Pászthory Erzsébet

        Kérdés: 2014. október 31., 14:06; Megválaszolva: 2014. november 05., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...