Semmiség?

Tisztelt Orvos! Megnagyobbodott nyirokcsomók vannak a nyakamon, a biopszia szerencsére jó lett, de mivel nem múlnak el, az orvosom hasi UH-ra utalt be. Ennek eredményeképpen, megnagyobbodott nyirokcsomót nem találtak a hasban, viszont a következőt írták: A máj mérsékelten nagyobb, lekerekített szélü, fokozott echogenitásu, mérsékelten inhomogen a szerkezete. A hilus fölött ujjbegynyi, bizonytalan echoszegény képlet látható. 3 hete voltam vérvételen, a májfunkcióm a normális keretek között volt. Kellene aggódnom ezek miatt? Előre is köszönöm a segítségét!

Dr. Plósz János válasza hasi ultrahang témában

A hasi ultrahang-lelet miatt aggódnia nem kell, de a nyirokcsomó-megnagyobbodások okát mindenképp jó lenne tisztázni.

Kérdés: 2013. december 06., 17:38 ;Megválaszolva: 2013. december 09., 12:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tisztelt Doktor Úr! szeretném...
Tisztelt Doktor Úr! gyakran van emésztési problémám böfögés és gyomor fájdalom! Az ultrahang vizsgálata alapján megvastagodott gyomor fala!...
májprobléma
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Nővéremről lenne szó, aki Borsod m.-ben él.. Most volt ultrahangon, és sajnos nagyon rossz véleményt kapott. Gyomra...
UH eredmény értékelése
Tisztelt Doktor úr/nő! Hasi fájdalmaim miatt uh-ra küldtek.Eredmény: Hepar kissé lekerekített szélű, homogén szerkezetű.Intrahepaticus epeutak...
Hasi UH értelmezés
Tisztelt WEB Doktor! Szeretném ha segitenének értelmezni az alábbi UH-t.De ha lehetne ne azt, hogy forduljak hepatológushoz, mert azt már megtettem. A...
Zsírmáj, érfalerősítés
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ultrahang vizsgálattal zsírmájat és epekövet állapítottak meg nálam. Korábban szedtem koleszterin csökkentőt, ami...