Lelet értékelés

Tisztel doktor! Az alábbi lelet mennyire súlyos? Gyógyíthatatlan?

Dr. Baki Márta válasza hasi ultrahang témában

Tisztelt Uram!

Köszönöm, hogy elküldte a hasi ultrahangos eredményt. Nem tudom, hogy milyen tünetei voltak, ami miatt a vizsgálat elkészült. A véleményben megfogalmazta a vizsgálatot végző orvos, hogy pontosabb megítélés céljából computer tomografia (CT) elvégzése javasolt. Ezen kívül közelebb kerülünk a diagnózishoz, hogyha szövettani vagy sejtmintavétel történik akár a hasnyálmirigy, akár a máj elváltozásából. Ezek eredménye után - figyelembevéve a beteg általános állapotát – gyógyszeres kezelés indítható. Néhány sorozat megadása után válik el, hogy folytatható-e az a kezelés vagy más terápiát kell majd adni.

A feltett kérdésére: “súlyos” körülbelül azt tudom válaszolni, hogyha ezt így hagyjuk önmagában, kezelés nélkül, akkor nagy valószínűség szerint rosszabbodhat az állapot: a képletek növekedhetnek. A “gyógyíthatatlan” kérdésre is az a válasz, hogy nagy valószínűséggel nem tudja a tervezett kezelés “elfújni” a kóros képleteket, de esetleg hosszabb ideig egyensúlyban tarthatók, ill. nagyságuk is csökkenhet.

Mindenképpen érdemes a betegséget pontosan diagnosztizálni, s utána ennek alapján állapíthatók meg a kezelési lehetőségek .

Tisztelettel:dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. február 19., 20:13 ;Megválaszolva: 2022. február 21., 06:27
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Orron lévő basalioma
6237 Kecel
Hólyagrák esetében a CT...
Lehet csontrák?
Nyirokcsomó megnagyobbodás