Glutén érzékenység miatti vérvétel eredménye

Kedves Doktor NŐ/Úr 2010-ben kiderült a laktóz érzékenységem. Ezt már tudom kezelni a megfelelő étrenddel. 2013 juniusban ismét jelentkezett a rohamos fogyás és a hasmenés. 2013.08.09-én gyors teszttel megállapították, hogy enyhén glutén érzékeny vagyok. Mivel ezzel kapcsolatos vérvételre csak 2013.09.23-ra kaptam időpontot, elkeztem a gluténmentes diétát. Tudom, hogy a vérvételig nem kellett volna, de a hasmenést és a további fogyást akartam elkerülni. Most 46 kg vagyok. (7 kg-ot fogytam) Egy hónap diéta után a hasmenés és a súlycsökkenés megszünt. A vérvétel napját megelőzően már hat hete gluténmentes diétát tartottam és tartok jelenleg is. A vérvétel eredménye: Szöv.transzglut. IgA: Eredmény egység 10 U/ml Referencia tartomány: 10, 00 Szöv.transzglut. IgG: " " 10 U/ml " " 10, 00 Kérdésem: mit jelent ez az eredmény? A gastro-ra az eredménnyel csak okt. 8-ra kaptam időpontot, de addig szeretném tudni. Válaszát megköszönve Tisztelettel: R Ferencné

WEBBeteg szakértő válasza glutén érzékenység témában

Kedves Kérdező! Mikor a választ írom, már túl van a gastroscopian. Bizonyára vettek Öntől szövetmintát gluten-érzékenység vizsgálatra - ennek az eredményét biztosan meg fogja beszélni a kezelőorvosával. Sajnos, levele alapján nem egyértelmű, milyen típusú vérvizsgálat történt, de 1 hónap diéta után a szövettani eredmény még megbízhatóan értékelhető. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2013. október 29.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Gluténérzékenység:...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül egy év az orvosom gluténérzékenységet állapított meg nálam a következő tünetek alapján: hasmenés, fáradékonyság, alvászavar...
2.5 cm polip speciális eltávolítása
Kedves Doktor Úr! Csatoltam egy leletet, köszönöm ha megnézi. A leletben szereplő kinövés szerintem kb 2016 óta megvan, csak akkor nem volt ekkora, én meg...
Zsírmáj van e teendő
Kedves Doktor Úr! Mellékletben csatoltam a legfrissebb vérvételemet. Az, amiláz, CK, monocita értékeim mindig magasabbak, nem tudom az okát. Háziorvos...
Colitis ulcerosa fellángolás...
Tisztelt Doktor Úr! Számtalan alkalommal kérdeztem már öntől. Először is köszönöm a gyors, egyértelmű válaszait. 2-3 nappal ezelőtt kérdeztem öntől, amiatt,...
Nyelőcső és hát fájdalom
Jonapot . Kb 5 eve lassan elkezdodott egy nyelési fájdalom. 3 szor voltam endoszkopon. nem reg ct-en es MR -in. sehol semmi komolyat nem lattak. azt hittem...
Székelési inger hiány kamasznál
Tisztelt Doktornő! Gyermekem egészen òvodás kora òta szenved a székelés halogatásának problémájával. Elérkeztünk arra a pontra, hogy méllyebben kell...