Haspuffadás, szellentés, nyákképződés

Tisztelt Doktornő/ Doktur Úr! Egy olyan probléma jelentkezett nálam egy ideje, hogy rendszeresen érzem, felpuffadok, szellentenem kell. A gond ott van, hogy gyakran kíséri a szellentést nyálkás, sárgásbarna váladék, ritkán híg széklet. Néha előfordul az is, hogy székelés után is jelen van a folyadék a végbélnyílásom körül, illetve magán a székleten is, de ez a ritkább eset, inkább szellentésnél jelentkezik a baj. A tünetek kb fél éve kezdtek megjelenni, jelenlétük azóta nem folyamatos, néha teljesen tünetmentes vagyok, akár hetekig is. Az étkezési szokásaimon nem változtattam, nem fáj, nem vérzik semmim, az étvágyam jó, sosincs hányingerem, hasfájásom, és a székletem állaga is normális. Főleg a komolyabb tünetek hiánya miatt eleinte nem foglalkoztam vele, de már aggódom, hogy valami komoly betegség "előszele" lehet. Kérem segítsen! Mit jelez a testem? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel, Cs A

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza bélbetegség témában

A nyák megjelenése fokozott bélnyálkahártya pusztulás-újraképződés jele lehet, ezt okozhatja fertőzés, emésztési zavar, akár a bélflóra megváltozása is. Első körben pre- és probiotikum tartós használatát javasolnám, könnyű-vegyes diéta mellett. Ha panaszai ennek hatására nem szűnnek meg, akkor érdemes gastroent. kivizsgálást kérnie.

Kérdés: 2013. június 18., 16:37; Megválaszolva: 2013. június 19., 09:08
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Bélgyulladás?
Kedves Doktor Úr! 1,5 hónapja görcsöl a hasam, a széklet előtt nyálkás hurutos friss véres èlénk piros valami ürül. A véreredmény alapján crp...
Vastagbél csavarok
Tisztelt Dr.nő! Előzményeimben szerepel: 2007-es aranyér műtét, reflux, többször előfordult gyomorfekély, Wilkie műtét, Billroth 2-es rouy x-y...
Crohn betegség: visszatérhetnek a...
Üdvözlöm Doktor Úr! Novemberben kérdeztem már Öntől, el is jutottam gasztroenteorológushoz, ahogy javasolta, és az addigi leleteim alapján "enyhe...
Hasnyálmirigy laborértékek
Gyomorhurut, fennálló gyulladás?...