• Crohn betegség: visszatérhetnek a tünetek az alkoholtól / diéta be nem tartásától?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Doktor Úr! Novemberben kérdeztem már Öntől, el is jutottam gasztroenteorológushoz, ahogy javasolta, és az addigi leleteim alapján "enyhe crohn felmerülhet" diagnózist állított fel. Mondta, hogy nem kell egyenlőre vele komolyan foglalkozni, nem volt tükrözés. Napi 2x1 pentasa 1g gyógyszert kaptam 1 hónapig 2 hét után teljesen jól lettem, elmúltak a tünetek. Azonban a karácsony és az ünnepek táján sajnos történt egy nagyon átalkoholizált 7 vége, és utána 2-3 nappal a tüneteim visszatértek. A kérdésem az lenne, hogy okozhatta e ezt a sok alkohol és a diéta nem betartása? Ön szerint további pentasa-t javasolhat a doktor úr? hiszen már egyszer használt. Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a bélbetegség témában

        A visszatérő panasz miatt mindenképp a diagnózis konkrét tisztázását javasolnám (Crohn betegség esetén folyamatos gondozás, fenntartó terápia szükséges).


        Kérdés: 2013. január 03., 14:13; Megválaszolva: 2013. január 04., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: