ACE-GÁTLÓNAK, DEPRESSZIÓ, SZORONGÁS, VIZELETHAJTÓ FOGYASZTÓ HATÁSA?

Tisztelt Plósz János Doktor Úr! Köszönöm a sok segítséget amit eddig kaptam Öntől! A colitis, pankreatitis acuta, gastrooesophaegealis reflux, angina pectoris, Mitralis prolapsus, canalis spinalis stenozis, spondylozis, elsődleges magas vérnyomás diagnózisokra szedett gyógyszereim: Dilzem Retart 90, 2 x1, Trombex 1x1, Contoloc 2 x 40 mg, NTTS 5 mg tapasz, Quamatel 40, este 1, Xeter este 1, Xanax 0, 5, 3x1, Előbb a Tritace-ra majd a a Coveres -AS-ra borzasztó szorongást okoz, rengeteg vizelet távozik több mint ami vizet elfogyasztok és nagy idegességet, éjszakai hidegrázás-kiizzadással, ezt érzem és nem tudok sehova koncentrálni az idegességtől és levert, nagyon fáradt vagyok. Amikor Normodipine-t szedtem, akkor kezdett elmúlni, csak nem vitte le a vérnyomásomat 2 x 5 mg tabletta sem a 170-ről. Most a Coverex As 2 X 5 mg-al fokozódik ez az idegesség ami eddig nem volt. lehet hogy ennek a mellékhatása ez és az izzadás, hidegrázás, állandó gyomor fájdalom és enyhe, de állandó hányinger- a nagy diéta mellett? 20 kg-ot fogytam az ősz óta, már 2 hónapja megállt, akármennyit erőlködök enni, egy deka sem rakódik rám, étvágyam semmi- őszig mindig jó étvágyú voltam - nem tudnak milyen vérnyomás csökkentőt adni nekem, ezt amit szedek a fenti okok miatt nem bírom elviselni. Kérem szépen újból a tanácsát és a véleményét. köszönettel: Szné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a étvágytalanság témában

Az ACE-gátló csoport könnyen leváltható az ARB-nek nevezett szerekkel (ezeknek sokkal kedvezőbb a mellékhatás-profilja, viszont a vérnyomáscsökkentő hatásuk legalább olyan jó). Ezek az irbesartan, valsartan, losartan hatóanyagú készítmények.

Kérdés: 2013. június 09., 12:52; Megválaszolva: 2013. június 09., 20:52
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés