Cukorbetegség és kivizsgálás

Üdvözletem Az útobbi 3-4 hétben fura kéz remegésem volt. Van itthon cukor mérő megmértem 3, 1 volt az érték ìgy gyorsan kis csoki és jobb lett. Azóta mérem reggel éhgyomora is 4-4, 8 max 5. Étkezés után 1 órával 5, 4-6, 2  Viszont nap közben amikor csak úgy gondoltam rámérek 2 x volt olyan hogy 8, 7, és 3x olyan esetem amikor 3, 1. Táplálkozásom eléggé rossz, meleg ételt keveset eszem mert valamiét hányingerem van tőle.reggel ha minden jól megy tudok enni. Folyadék bevitelem nappal kb 1 liter éjjel cirka 2liter. És talán belefér egy vacsora is. Napközben alszom. Munkámból adódoan ejszaka vagyok ébren. Akkor nagyon nem eszek max 1-2 szendvics. Vérnyomás csökkentöket szedek túlsulyos is vagyok a családban szülők nagyszülök nem voltak cukor betegek. Kérdésem hogy a leîrtak alapjan esetleg van e szükségem kivizsgálásra stb Előre is köszönöm

Dr. Tomonkó Magdolna válasza étkezés miatt hányinger témában

Kedves Kérdező!

Igen, azt gondolom, hogy ki kellene vizsgáltatnia magát, mivel az állandó éjszakázás, a rendszertelen és helytelen étkezés fel tudja borítani a hormonális egyensúlyt, ami anyagcsere kisiklásokhoz vezethet. Hogy a családban korábban nem volt cukorbeteg, az nem nyújt védelmet, ha lett volna, az nagyban növelné a cukorbetegség valószínűségét.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. január 07., 01:54 ;Megválaszolva: 2013. január 13., 22:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
“Tudatos” alkoholista
Üdvözlöm Az őszinte véleményére vagyok kiváncsi, az utóbbi 10 évben heti rendszerességgel kb 70-100 gramm alkoholt fogyasztok hetente. (nagyon...
Epesav megkötés
Kedves doktor úr! Előzőleg ön javasolta a cholestyramine supremex-et epesav túlműködésre. Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudom beszerezni a...
Fekély antibiotikumtól?
Tisztelt Doktor ÚR! Covid után kezdődtek panaszaim, hirtelen erős gyomorégéssel, erős hányingerrel, étkezés után. Majd egy este borsófőzelék...
Heti 1 napon hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. Az előzőekben már kaptam választ Öntől, miszerint...
Hirtelen fellépő hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. A panaszom a következő: heti egy napon, hirtelen, semmiből...