IBS szindróma

T. Dr. Úr/Nő Olyan problémám lenne hogy több éve 2009 óta fennáló Irritabilis bélszindrómámat jelenleg nem tudják kezelni ezzel együtt kell élnem mondták.Későbbiekben lehet e esetleg ebből nagyobb problémám vagy ezzel tényleg igy együtt lehet élni minden kockázat nélkül? Aggódom mert valami nem működik megfelelően, óriási hajtűkanyarokat diagnosztizáltak a szigmabélben.Valóban le tudok igy élni egy életet minden műtét esetleg nagyobb betegség elkerülése nélkül? Köszönöm

Dr. Plósz János válasza IBS témában

Igen, az IBS igen gyakori betegség, az élethosszt nem befolyásolja, szövődményt nem okoz. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű használata. Gyógyszeresen a Duspatalin tabl. szedése próbálható meg 2x1 dózisban.

Kérdés: 2012. december 23., 12:09 ;Megválaszolva: 2012. december 23., 18:57
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Milyen vizsgálat , további lépés...
Tisztelt Doktornő! Szeretnék segítséget kérni, emésztőrendszeri gondjaim miatt. Több mint egy éve fennáll . Beleimmel van valami probléma, de...
IBS vagy más?
Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom szerint a hasi panaszaimat a laktózintoleranciám okozza, de én nem veszek észre összefüggést az étkezések és a...
Emésztési probléma?
Kedves Dr.Úr! A jelen "problémám" igazából mindig is jellemző volt rám, de mostanában mintha fokozódna. A hasamat illetően, sokszor van egyfajta...
Mire utalhatnak ezek a problémák?
Az elmúlt 2-3 hétben hangos, morajló hangok hagyták el a hasam, és gyomrom környékét. Ami azt illeti, eléggé megijedtem, hogy nem-e terhesség áll a...
Chron-colitis gyanúja
Tisztelt Doktot Úr! 7 évvel ezelőtt kolonoszkópiát végeztek, melynek diagnózisa: enyhe, chronicus, aspecifikus colitis (2 kis polipot is...