kisebb műtét utáni szorulás

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy olyan problémám lenne, hogy pár napja szorulással küszködöm. Ettem actíviát, ittam 100%-os narancslevet, sok vizet is fogyasztottam. Laxygal-t használtam egyszer, 20 cseppet. A laxygal hatása tegnap reggel 6 órakor volt, és mára, több mint 24 óra után is csak nagyon kevés székletem van, pedig ettem rendesen. Múlt héten volt egy kisebb műtétem, aminek következtében a nylás közelében volt leragasztva a seb, és kicsit zavart a dolgok ürítésében. Lehet, hogy ez a műtét miatt alakult ki szorulás? köszönöm válaszát, Robi

Dr. Somorjai Attila válasza műtét után szorulás témában

Kedves Kérdező!

Remélem már megoldódtak a székelési problémái, és csak átmeneti volt a zavar. Amit elmondott kisebb műtétet utána főleg lelki okok miatt lehet ilyenkor szorulása az embernek, ehhez járul az esetleges fájdalom és a félelem a székeléstől is ha érzékeny még a terület. Nagyon erőltetni nem kell ilyen esetben, sok folyadék, rostos levek fogyasztása ajánlott. Amennyiben székelési panaszai tartósan fennállnak a műtétet végző kollégával feltétlen konzultáljon.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2012. december 13., 11:42 ;Megválaszolva: 2012. december 18., 17:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
HIV gyorsteszt
Jó Napot Kívánok! A Karolina úton végzett HIV gyorsteszt 27 nap után mennyire megbízható , ami negatív lett?
Milyen fájdalomcsillapító?
Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban voltam Önnél gyomortükrözésen, akkor napi 80 mg Quamatel lett felírva, ezt időszakonként szedem. Fájdalom...
Hashimoto kiváltó oka
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Idén januárban Hashimoto-t állapítottak meg nálam (T3, T4 érték tartományon belül, TSH 5,500) . Napi 1x Syntroxine 25...
Mi lehet ez ha magas a bilirubin?
Jó napot kívánok! Tüdő beteg vagyok, ma megcsináltam az általános laborom, a májenzimek normális értéken belül vannak, egyedül a totál...
Hisztaminintolerancia
Tisztelt Dr. Plósz János! Korábban az egyik kérdésemben volt segítségemre. A javasolatára folytattám a probiotikum kúrát, valamit elkezdtem...