szorulásom van, hetente 1-2 székletem van

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 2 hónapja csak heti 1 maximum 2 alkalommal van székletem az sem sok. A hasam feszül, szúr, fáj, állandó teltségérzet, hányinger. Az orvosok pedig mindig valami távoli időpontot tűznek ki a kivizsgálásra. 1 hetem van még a Passage vizsgálatig. Eddig már volt röntgen, hasi UH, Colonoscopia és egyikkel sem találtak elváltozást vagy bármit ami megmondaná, hogy mi a bajom. A dolog úgy kezdődött, hogy alapból csak étkezéskor ittam folyadékot, de akkor elég sokat, napközben nemigen. Hasmenésem volt és 4 napig lopediumot szedtem és ment minden a szokott kerékvágásban. Mikor abbahagytam a szedését, úgy jöttek a dolgok össze, hogy a megszokott ébredés, étkezés rendem felborult és azóta ilyen a helyzet. Korábban is volt már hasonló eset, de akkor minden megszokottan ment tovább és a lopedium szedése után 2-3 nappal minden rendben volt. A hasam pár napja erősen elkezdett görcsölni mint hasmenéskor úgy fél percig, csak most nem volt semmi utána és azóta sem. A kérdéseim a következőek lennének: én okoztam-e a bajt? (olvasgattam neten és bélelzáródás, vagy részleges bélelzáródás lehet, ön szerint így van-e? mert attól félek, hogy ha olyan helyen van az elzáródás ahova a passage vizsgálattal nem érnek el, akkor hiába várok addig, valami más kell, nem tudom esetleg talán MR vagy CT? akkor másik kórházhoz kell menjek mert itt nincs ilyen gép.) Mi számít rosszra fordulásnak (tegnap bementem az orvoshoz és mondtam neki, hogy nem-e lehetne hamarabb a vizsgálatot elvégezni, mert hánytam)? Mi az amivel ha odamegyek akkor nem halogatják? Alig eszek az eset óta pár falatot. Attól félek, hogy mire végére járok, már késő lesz.

Dr. Szigeti Nóra válasza szorulás témában

Kedves Kérdező!

Ha az eddigi leletek negatívak, akkor nincs bélezáródása. Azt gondolom, ha hányt is, akkor érdemes lenne a vizsgálatokat megsürgetni, de azt nehéz lenne megmondani, hogy az Ön gyógyszerszedése szerepet játszhat-e a panaszok kialakulásában.

Kérdés: 2013. május 30., 19:03; Megválaszolva: 2013. május 31., 11:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Szorulás menstruáció előtt
Tisztelt Doktor Úr! Azt tapasztaltam, hogy egy héttel mielőtt megjönne szorulás gyötör. Nagyon kellemetlen. Semmilyen gyógyszert nem szedek, úgy a...
Szorulás
két évvel ezelőtt volt trombotizált aranyér műtétem most már egy éve h heti talán egy alkalommal kell kimennem és akkor is órákat szenvedek mert...
Étkezések utáni gyomorsav...
Epehólyag és egyéb problémák
Külső aranyér panasz