Ételmérgezés?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ha sokáig (egy éjszaka) hűtés nélkül tároltam ételt (főtt rizst) és másnap melegítés nélkül ettem belőle elképzelhető hogy ételmérgezést kaptam? A rizs ízre, állagra teljesen jó volt, ezért mertem megenni. Rosszul nem éreztem magam, enyhe hányingerem volt, teltségérzet, de az lehet hogy a bevitt étel mennyiségének tudható be. Ha ételmérgezést nem is kaptam, tud bármi problémát okozni a szervezetemben a nem megfelelően tárolt étel elfogyasztása, ha az egyébként jónak tűnik? Ha mérgezés nincs, akkor az azt jelenti hogy a gyomor savas közege elpusztította az esetleges kórokozókat és nem okozhatnak galibát bent? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza ételmérgezés témában

Kedves Kérdező!

Ha csak enyhe teltségérzete és hányingere volt, és elmúlt, valószínűbb, hogy túl sok volt a bevitt étel. Ha hasmenés és/vagy hányás is jelentkezne, akkor egy rövid ideig diétázzon, el fognak múlni a tünetek.

Kérdés: 2012. október 13., 10:48; Megválaszolva: 2012. október 15., 08:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Nő! A következő kérdésem lenne Önhöz! Lehet e hasnyálmirigy gyulladas? Körülbelül három hete kezdődött, én azt hittem hogy...
Mitől lehet véres a székletem?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, és nincs lehetőségem hazamenni kórházi diagnosztikáért, így Önöktől szeretnék...
Túlzott hasi kutymorgás
DAO enzim túl alacsony
Felhasi fájdalom