Epeműtét utáni panaszok

Tisztelt doktor úr/nő! Azért írok önöknek mert tanácstalan vagyok, fáj a gyomrom és az epém helye is érzékeny, 2 hónapja történt epehólyag műtét, köves epehólyagomat eltávolították két mogyorú nagyságú követ távolítottak el,, azután elmentem egy ultrahang vizsgálatra ahol azt mondták hogy normális tágasságú az epevezetékem, követ nem látnak benne, pedig az epémnél is fájdogál néha. Azután gyomortükrözésre mentem el ahol azt állapították meg hogy: Panendoscopia: praemed.: 10%-os lidocain spray nyelőcső: ép Cardia: ép Gyomor: nagy mennyiségű epés bennék, ép corpus és fornix. nyha. megtartott redőzet. Az antrum foltosan gyulladt.innen I-II csőbe 1-1 biopsia véve, ép pylorus Duedenum: ép bulbus és postbulbaris rész vél.: gastritis, biliáris reflux Therápia: Emozul+cerucal megjegyzés:Szövettani eredményért gasztroenterológiai szakrendelésen jelentkezzen (kb. 10 nap múlva) csütörtöki napon vérvételt is csináltak ahol magasabb értéket jeleztek:Se karbamid-N 2, 6 mmol/L 2, 8-7, 2-ig normális Se bilirubin összes 19 umol/L 5-15 ig normális Neutrophil 46, 70% 50-60-ig normális Lymphocyta szám 41, 10% 20-40-ig normális RDW 15, 40% 11, 60-14, 80-ig normális Thrombocytaszám 128 G/L 150-400-ig normális Ezek az eltérések mire utalnak? Utalhatnak? Hova kell fordulnom, milyen orvoshoz? Életmódban mit javasol? Milyen vizsgálatot kell még esetleg elvégeztetnem? Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm

Dr. Plósz János válasza epeműtét utáni panaszok témában

A laborletérések minimális eltéréseket jeleznek (a KN alacsonyabb volta a diéta miatti csökkent fehérjebevitelt jelzi, a 19-es SeBI epeműtét után abszolút belefér a képbe, a neutrophil és ezzel kapcsoltan lymphocyta százalékos eltérés pedig a gyógyulás szakaszának felel meg. Az epés reflux okozhatja panaszait, a gyógyszeres terápia mellett nagyon fontos a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezések betartása és a rendszeres testmozgás.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. október 02., 17:09 ;Megválaszolva: 2012. október 03., 07:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epekőműtét utáni panaszok
Kedves Doktor Úr/Doktornő, aug. közepén volt epekőműtétem, 3 borsó nagyságú követ laparoszkópos úton távolítottak el Szegeden, a műtét...
Epebántalom
Tisztelt Cím! Epehólyag eltávolítás kb.18 éve volt.Kisebb epés /sárgás-zöldes/hasmenéseim voltak eddig. Most 3 hete jobb bordaív alatti...
Epesav megkötés
Kedves doktor úr! Előzőleg ön javasolta a cholestyramine supremex-et epesav túlműködésre. Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudom beszerezni a...
Fekély antibiotikumtól?
Tisztelt Doktor ÚR! Covid után kezdődtek panaszaim, hirtelen erős gyomorégéssel, erős hányingerrel, étkezés után. Majd egy este borsófőzelék...
Heti 1 napon hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. Az előzőekben már kaptam választ Öntől, miszerint...