Epebántalom

Tisztelt Cím! Epehólyag eltávolítás kb.18 éve volt.Kisebb epés /sárgás-zöldes/hasmenéseim voltak eddig. Most 3 hete jobb bordaív alatti görcsökkel, sárgás nyelvlepedék, keserű, csípő, maró, égető szájíz, és több napos hasmenés jelentkezett, ami hol jobb, hol rosszabb. 2012.10.17-ei vérképem szinte tökéletes. A 2012. 10. 17-én készült leletet mellékelem. Arra szeretnék választ kapni, mi okozza ezt.Van-e gyógyszer a kiszámíthatatlanul, hirtelen jelentkező "epeömlésemre", ami nagyon gyorsan felszívja az epét? Mi a neve? És hogy juthatnék hozzá? Mit tudok tenni? Mik a kilátásaim? Mire kell vigyáznom? Hogy tehetném rendbe az emésztésemet? Egy hete szedek: Nolpaza20mg /2x1/, DomperidonEP10 mg./3x1/ és /2-3 csepp Cholagol cseppet alkalom szerűen/ Tüneteim enyhültek, de nem múltak el. Semmilyen más gyógyszert nem szedtem, és nem is szedek jelenleg sem. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Parragi Antalné

Dr. Plósz János válasza epeműtét utáni panaszok témában

Panaszát nem epeömlés okozza. Az epehólyag eltávolítását követően az epe folyamatosan csorog a nyombélbe (az epehólyag tároló funkciója esik ki) . A panaszok hátterében én sokkal inkább gyomor-bélhurutot gyanítanék. A hasmenés miatt érdemes lenne széklettenyésztést végeztetni, az egyéb panaszok miatt pedig egy hasi ultrahang vizsgálat is jó lenne. Addig óvatos diéta, gyakori, kis étkezések, a diéta fokozatos bővítése, pre- és probiotikum kúraszerű használata javasolt.

Kérdés: 2012. október 21., 17:37; Megválaszolva: 2012. október 24., 13:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epekőműtét utáni panaszok
Kedves Doktor Úr/Doktornő, aug. közepén volt epekőműtétem, 3 borsó nagyságú követ laparoszkópos úton távolítottak el Szegeden, a műtét...
Epeműtét utáni panaszok
Tisztelt doktor úr/nő! Azért írok önöknek mert tanácstalan vagyok, fáj a gyomrom és az epém helye is érzékeny, 2 hónapja történt epehólyag...
Kreatin-Kináz
27 éves vagyok. Alapbetegségeim: Asztma, allergia (pollen) , Hyperprolactinameia. Szedett gyógyszerek: Lendin 20 mg, Bromocriptin 2.5 mg és...
Hepatitis oltás
Tisztelt Doktor Úr! A sajtó hírekben olvastam, hogy növekedett a hepatitis A megbetegedések száma. Hepatitis B oltást (hbvax II) 2000.11.20 és...
Sárga nyálka széklet, érdemes...
Tisztelt doktorúr Nyálkás széklet miatt idén eddig volt teljes laborom (tökéletes, vérszegénységre, gyulladásra utaló jel nincs) , széklet vér...