Gabonaallergia vagy ételallergia?

Tisztelt Dr. Nő/Dr. Úr! Készítettem vérből egy ételallergia tesztet miben kimutatták, hogy: tehéntejre, kecsketejre, juhtejre, kazeinre allergiám van. Gabonák közül kukoricára, búzára. Malátára, sütőélesztőre. Ki kiértékelte gasztroenterológus azt mondta ne foglalkozzak az ételallergiával, ha megtudom enni a kenyeret (glutén érzékenység negatív lett) , tejet (Csak a laktózmenteset tudom meginni, tejfölt nem is tudok enni. Joghurtól, túrótól semmi bajom.) . Elég gyakran görcsöl a hasam, főleg gyomorszáj magasságában, hasnyálmirigy felé kisugározva, puffadok. Az értékelő Dr. szerint IBS-em van. Írt fel Lactiv port és Meteopasmilt 2x1k/n. Mióta szedem azóta naponta 2x is mennem kell a mosdóba burgonyafőzelék állaggal. Ha 8 hét alatt nem nem múlik el a felírt készítményekre a panaszom tükrözni fognak. Háziorvosom Nutridrinket írt már fel, mert nem fog rajtam az étel 175 cm-re alig vagyok 60 kg. Mikor iszom a tápszert hízok 2 kg, mikor abbahagyom le is megy rólam. Az lenne a kérdésem: tényleg ne foglalkozzak a tesztben kimutatottakkal, és mi a különbség a gabonaallergia és a búzaliszt (glutén) érzékenység között, mert erre nem tudott eddig senki válasz adni. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hasi panasz témában

Kedves Kérdező!

Nem egyértelmű számomra, hogy ételallergiát (IgE) , vagy étekintoleranciát (IgG) vizsgáltak, ha az utóbbit, akkor az nem feltétlenül okoz az étel elfogyasztása utána akut panaszokat, hanem hosszabban fennálló, az Önéhez hasonló eltéréseket. Véleményem szerint ha egy vizsgálatot elvégzünk, azt azért tesszük, mert a pozitív eredménnyel utána foglalkozni fogunk.

Kérdés: 2012. szeptember 20., 14:55; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 08:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről