Gyomorfekélyre utaló jelek

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 2 héttel ezelőtt iszonyatosan erős gyomorégésem jelentkezett, ami kb. 3-4 napig tartott és fokozatosan hagyott alább... Akármit ettem/ittam, nem enyhült, már a torkomat marta, erős hányinger is rám tört, aludni alig tudtam (nem hánytam) ... Ahogy ez elmúlt, rá egy hétre (tegnaptól) a gyomrom (felül) kb. percenként fáj. Mintha égne, de nem is igazán égés ez. Olyan tompa, nyomó, görcs-szerű valami (abban a pillanatban erős hányingerem is van) ., ami csak akkor jelentkezik, ha üres a gyomrom. Ha épp jól laktam, akkor semmi panasz... Olvasgattam erről az interneten. Azt írták, hogy mellékhatásként lehet gyomorfekély pl. allergiagyógyszerektől. A panaszok jelentkezése előtt kb. egy héttel kezdtem el szedni az Allegrát... Nagyon félek, mert eddig minden jel arra utal... De olyan fiatal vagyok még. Egyébként 11 éve rendszeresen dohányzom és elég sokat stresszelek kb. fél éve... Lehetséges, hogy gyomorfekélyem lett?! Jelenleg beteg vagyok és antibiotikumot szedek (2. napja) . Szabadna egyáltalán antibiotikumot szedni, ha fennáll az esélye a gyomorfekély valószínűségének? Köszönettel: Klaudia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorproblémák témában

Igen, panaszai alapján gyomorfekélye vagy gyomorhurutja lehet. Ez nem életkor-függő, a stressz és a dohányzás pedig segíthet a létrejöttében. Igazolni gyomortükrözés elvégzésével lehet. Addig is a rendszeres, gyakori, nyugodt, kis étkezések, a dohányzás elhagyása, a stressz megfelelő feldolgozása valamint vény nélkül kapható savcsökkentők segíthetnek.

Kérdés: 2012. szeptember 20., 10:43; Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 16:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorégés: mi okozhatja?
Jó napot Kívánok! 2 éve műtöttek, kivették a vakbelem, hashártya összenövésem is volt, és megcsonkították a méhemet, azaz kipakoltak...
Hirtelen hízás és fogyás...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Reménykedve fordulok Önhöz, hátha választ, vagy legalábbis irányt kapok problémám felderítéséhez. 23 éves nő vagyok...
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Jobb bordaiv alatti feszülés
Tisztelt Doktor úr! Kissé összetett problémámmal fordulok Önhöz így igyekszem összefoglalni. Tavaly 2020. októberében HPV-t diagnosztizáltak a...
Laktózintolerancia vizsgálat...