Bélféreg?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár napja a székletemben olyasmit láttam mint egy rizsszem. Előtte levő pár napban többször is ettem rizst. De még most is látom és azóta hogy utoljára rizst ettem kb. 4 nap telt el. Lehetséges hogy ez még mindig az vagy bélféreg lenne? Általában sok zöldséget eszem a napokban pl. uborkát is fogyasztottam. Lehet esetleg annak a magja is? Korábban nem figyeltem a székletem tehát lehet hogy már régóta ilyen. Nem látom hogy mozognának. És egy alkalommal kb. 3-4 darabot szoktam látni. Hónapokkal ezelőtt fogytam pár kilót (1-2) de ezt nemrég visszahíztam. Tehát mostanában inkább híztam. Annak ellenére is lehet bélféreg hogy nem mozognak? A végbelem sem viszket. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza bélférgesség témában

Kedves Kérdező!

A székletben az emészthetetlen magvak sokszor megjelennek, egy meg nem főtt rizsszem vagy egyéb növényi magvak jelenléte nem kóros. A bélféreg a székletben nem mag alakjában jelentkezik, hanem féreg alakban a néhány mm-es nagyságtól több cm-es, bizonyos férgek akár méteresek is lehetnek. A széklettel ürülő bélféreg-peték szabad szemmel nem láthatóak, csak mikroszkópos vizsgálattal mutathatók ki.

Kérdés: 2012. augusztus 25., 20:06; Megválaszolva: 2012. augusztus 26., 19:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Okozhatja bélféreg?
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 2 hónappal ezelőtt arra ébredtem éjszaka, hogy a végbelem bal oldalán (nem a nyílásnál, hanem feljebb) egy...
lehetseges?
Tisztelt szakerto! Olyan harom hete falun a kinti wc-be visszanezve egy barnas 1 cm koruli gombolyebb maszo ferget vettem eszre a szekleten ami higabb volt a...
Bélférgesség
Tisztelt doktorok! Nálam hosszas vizsgálódás után vérből kimutatták az Ascaris lumbricoides ellenanyagát. Előtte átestem mindenféle...
Bélférgesség?
Tisztel Doktor Úr! Kisfaim születése ót (5 éve) , 2-3 kg-mal kevesebb vagyok az azt megelőző súlyomnál, annak ellenére, hogy normál mennyiségű...
Szükséges e antibiotikumos kezelés
Kedves Doktornő! Székletvizsgálat után a székletben ascaris petét találtak. A doktornőm először Descaris kúrát javasolt, majd azt mondta...