májbetegség

Voltam egy labori kivizsgáláson, ahonnan felhívtak és azt mondták hogy a májfunkciók normális értéke 1-41, nekem ez 71. Pontosan nem tudom mi ez, de a doktor azt mondta nagyon nem normális, nézessem meg. Viszont most még nem tudok elmenni, csak a jővőhét után, így itt kérdezném meg, hogy ez mitől lehet? Nem alkohol azt mondták, mert akkor más is mutatta volna. Illetve szedek egy táplálékkiegészítőt, a Slimfitet, amiben csak természetes anyagok vannak. Lehet-e ettől, illetve milyen problémáim lehetnek? Tünetek nincsenek, de azt olvastam ez nem is mindig van kezdeti stádiumban. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza májfunkciós eltérés témában

Anélkül, hogy tudnánk, minek az értéke a 71, nehéz válaszolni. Ha a konkrét májenzim-értékeket vesszük tekintetbe (GOT, GPT) , akkor ez enyhe májkárosodásnak felelhet meg, melyet okozhatnak gyógyszerek, vegyszerek, zsírmáj, esetleg vírusfertőzés is. A további vizsgálatokig javaslom, kerülje a gyógyszereket, vegyszereket, alkoholt, tartson koleszterin- és zsírszegény diétát.

Kérdés: 2012. augusztus 14., 17:36; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 07:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák