Laktóz intolerancia

Tisztelt Doktornő/Úr! Voltam H2 kilégzés teszten, és az értékek alapján szeretném tudni, hogy laktóz intoleranciám van-e. Valami szirupot kellett innom előtte. Az értékek 10-ről indultak fölfelé, kb másfél óra alatt elérték az 52-t, aztán pedig lefelé mentek másfél órán át, és végül 26-ig csökkent le. Közben semmilyen panaszom nem volt. Üdvözlette, Lovrencsics Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Laktóz intolerancia témában

Az értékek alapján laktóz intolerancia valószínű lenne (ha a folyadék laktóztartalmú volt) , azonban ennek ellene szól, hogy nem volt panasza a teszt alatt. Érdemes a mindennapokban figyelni, hogy a laktóztartalmú ételek okoznak-e problémát. Ha igen, és a panasz ezek kihagyására megszűnik, igazolható a laktóz intolerancia.

Kérdés: 2012. augusztus 06., 12:44; Megválaszolva: 2012. augusztus 06., 17:52
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett