Epebetegség

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 17 évvel ezelőtt műtöttek, mert epekövem volt. Műtét után orvosi javaslatra fél évig követtem az előírt diétát. Sajnos életem mégis megkeseríti az azóta jelentkező állandó hasmenés. (Korábban nem volt ilyen gondom.) Ébredés után azonnal, reggeli után ismét. Sok ismerősöm, rokonom küzd ugyanezzel a problémával. Ha színházba készülök, vagy tanfolyamra, nem merek enni, de ez sem használ. Vásárolni, ha tehetem, olyan helyre megyek szívesen, ahol van mosdó. Busszal nem merek elindulni szinte sehova, nyaralni is vonattal megyek. Előfordul, hogy naponta 4-5 alkalommal jelentkezik, a hasmenés, de volt mikor a reggeli 1-2 után aznap már nem. Az lenne a kérdésem, hogyan lehetne ezt a helyzetet megszüntetni, vagy legalább enyhíteni rajta? Alkalmanként veszek be kapszulát, főként ha olyan helyre kell mennem, de szerintem állandóan azt sem lehet szedni. (Imodium, Lopedium) Válaszát, tanácsát nagyon várom és előre is köszönöm! Üdvözlettel: Marika07

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epehólyag etltávolítás, hasmenés témában

Az epehólyag-eltávolítás után jelentkezhet hasmenés, de ez általában zsíros ételek fogyasztását követően fordul elő. Évek óta meglévő panasza inkább irritábilis bél szindrómának tűnuk. Ennek oka a bélfal túlzott érzékenysége, a bélflóra és a bélmotilitás megváltozása. A panaszok javulását segítik a gyakori, rendszeres, nyugodt étkezések, a rendszeres testmozgás, pre- és probiotikumok kúraszerű használata, Dicetel tabletta 2x2 dózisban való szedése. Esetileg használhatók az Ön által említett hasfogó készítmények is.

Kérdés: 2012. július 30., 21:38; Megválaszolva: 2012. augusztus 01., 08:07
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák