Nyálkahártya -széklet

T. Doktornő/Úr! Egy igen kellemetlen problémával fordulok önhöz. Legutóbbi székeléskor észrevettem (egyébként nem szoktam figyelni) , hogy a széklet elején egy nagyon érdekes, hosszú, kb. 30 cm-nyi nyálkahártya, benne kisebb-nagyobb, sötétebb barna (nem fekete! ) , darabosabb, majd normális, világosabb barna, nyálka nélküli, széklet távozott. Eléggé megrémisztett a dolog. Biztos, hogy nem parazita, a nyálka állaga kb. úgy néz ki, mintha a bél belső fala egy hosszabb szakaszon szinte egészében levált volna. Nagyon megijedtem. Természetesen összeszedem a bátorságom és elmegyek háziorvoshoz (sajnos nem hiszem, hogy komolyan venné és amúgy is elég kellemetlen is erről beszélni) , de szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint milyen betegségekre jellemző a fent leírt tünet? A neten mindenfélét összeolvastam, kisgyerekem van, ezért nagyon megrémisztettek az ott leírtak. Az utóbbi időben Normafloret, majd Lactiv-ot szedtem csak (lehet, ez okozná? ) . Nem iszom, nem dohányzom. Kb. április óta van lazább állagú székletem, akkor Ciprinol nevű antibiotikumot kaptam (szintén Normafloreral szedtem) . Aranyerem a terhességem szinte felét végigkísérte, még most is érzem néha, időnként olyan, mintha "buborékozna". Néha szúr a hasam bal oldala, a lengőborda környékén és kissé jobbra tőle, de gerincproblémáim is vannak, így idáig én annak tudtam be. Hasi UH-n kb. 1 hónapja voltam, egy apró vesekövet leszámítva negativ lett. Kb. másfél hónapja volt vérvételem, az teljesen negatív. Elnézését kérem a hosszúra sikeredett levélért és "panaszáradatért"! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza emésztőszervi probléma témában

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint még várhat egy kicsit. Ha a tünet ismétlődik, akkor forduljon orvosához. Kérjen labor és UH vizsgálatot, széklet bakteriológiai és parazitológiai vizsgálatokat; vastagbéltükrözésre is szükség lehet.

Kérdés: 2012. július 25., 14:15; Megválaszolva: 2012. július 27., 16:27
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?