Májkóma.

Tisztelt Doktor! Írtam már önöknek egyszer az édaspám állapota miatt. Most újra írok, mert nagyon aggódom miatta. Vérző gyomorfekéllyel került kórházba, amit elállítottak. Azután mellkasi folyadékgyüleme volt amit szintén leszívtak. Altatásban volt, lélegeztetőgépen, azt mondták a kórházban, hogy mivel vérszegény meg ilyesmi, jobb ha lélegeztetik, bár magától is venne levegőt. Ma bementem hozzá az intenzívre, kérdeztem az orvost hogy meddíg altatják még, és azt mondta hogy ma reggel óta nem altatják, májkómában van. Nagyon sok alkoholt ivott és májzsugorodása van. Tudom hogy nem túl sok információ, de remélem el tudják képzelni a helyzetet. A konkrét kérdésem az, hogy májkómából felépülhet? Vagy már csak a telefont várjam hogy meghalt az apám? Ez előtt egy hererákból gyógyult fel, ez is számít nem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza emésztőszervi probléma témában

Kedves Kérdező!

Ha a máj károsodása olyan mértékű, hogy a méreganyagokat már nem tudja megfelelőképp lebomtani és emiatt kóma alakul ki, az sajnos azt jelenti, hogy feltehetőleg a májnak mindenfajta működése jelentősen károsodott. Lehetséges a felépülés, de sajnos az is, hogy az intenzív osztályon sem tudnak segíteni az édesapján.

Kérdés: 2012. július 23., 19:10; Megválaszolva: 2012. július 24., 21:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás