Alhasi fajdalom

Tsztelt Doktor Ur/Nö! Jelenleg Nemetorszagbn elek, igy itt fordultam orvoshoz a problemamammal, ami kisse összetetten indult. Erös gyomorfajassal indult, majd atterjedt az egesz hasam görcsös fajdalmara (7-10 nap) , de ezek a panaszok azota teljesen megszüntek, csak egy furcsa, föleg terhelesere, lepcsözesre, hajolgatasra jelentkezö bal oldali alhasi szuro-huzodo fajdalom maradt utana (3-4 hete) . Ez a fajdalom sajnos egyre rosszabb, most mar neha pihenes közben is jelentkezik. Panaszaimra a haziorvos keszitett egy komplett verkepet es vizelet vizsgalatot meg egy hasi ultrahangot es semmit sem talalt, sem gyulladas, semmit. Tovabbküldött nögyogyaszhoz, aki hüvelyi ultrahangot annyit tudott megallapitani, hogy az egyik petefeszkem tul közel helyezkedik el a mehemhez, ami esetleg okozhatja ezt a fajdalmat, de ez csak talalgatas, az ö elmondasa szerint, mert gyulladas nem all fent. Ugy gondolom, ez eppen a jobb oldali petefeszek, nekem pedig bal oldalt faj, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Felirt Doxycyclint, aminek az 5. napjan tartok, de semmilyen javulast nem erzekelek. Valamiert ugy gondolom, nem ez lehet az igazi probmlema, de ha ket ultrahangos viszgalat es teljes verkep nem mutatott semmit, akkor mihez kezdhetnek, nyugodjak bele, es varjak hatha elmulik? Probalkozom, de sajnos nagyon idegesit. Raadasul eppen babat tervezünk, aktivan rajta vagyunk az ügyön. Van esetleg valami megnyugtato valasza szamomra? Elöre is nagyon szepen köszönöm! SZ-T Noemi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza alhasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A legvalószínűbb ok egy lezajlott gyomor-bél rendszeri fertőzés utáni működési zavar. Első lépésben diétázzon, kerülje az egyszerű szénhidrátot, fűszeres ételeket, szénsavas italokat. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Alkohol- és dohányzási tilalom. Jó hatással lehet a napi rendszeres mozgás. Amennyiben az életmódváltás és a fenti kezelés sem okoz javulást a komolyabb gasztroenterológiai kivizsgálás jöhet szóba.

Kérdés: 2012. június 09., 18:24; Megválaszolva: 2012. június 11., 15:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia