• zsíros máj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Erdélybol irok, a paromnal zsiros majat allapitottak meg, honapok ota analiziseket csinalnak es kuldozgetik egyik megyebol a masikba de semmi konkretat nem mondanak, veszelyes? hogyan lehet fekezni? mi okozza? soha nem volt alkohol fogyaszto, normalis a testsulya is.Csak lagoza nevu gyogyszert kell szedjen, de az nem segit koszonom elore is a valaszt

        Dr. Plósz János válasza a zsírmáj témában

        A zsírmáj nagyon gyakori eltérés, mely általában panaszokat nem okoz, csak ultrahangos eltérést. Oka a máj fokozott zsír-raktározása. Későbbiekben az esetek egy részében ez májgyulladásohoz, akár májzsugorodáshoz is vezethet. Terápiájában gyógyszeres lehetőség nem nagyon van, a legjobb módszer a táplálékkal bevitt zsír- és energiamennyiség jelentős csökkentése és a rendszeres testmozgás. Érdemes megnézni a vércukorháztartást és a vérzsír-értékeket is, szükséges esetén ezek korrekciója is segít a zsírmáj megszüntetésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. április 04., 15:37; Megválaszolva: 2012. április 05., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: