• Hosszútávon székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Már lassan 2 hónapja, hogy székrekedésem van. Ezt az intervallumot talán 6-7 székelés szakította csak meg, de azok állaga és mennyisége sem volt véleményem szerint megfelelő. Sokáig nem is vettem észre csak annyit, hogy hízom, és hogy minden étkezés után rettenetesen felpuffadok, így az étkezés terén visszafogtam magam és többet is kezdtem el mozogni, de nem segített. 1 hónapja figyeltem csak meg, hogy hisz a rendszeres reggeli és esti székelés megszűnt. Már szinte minden házipratkikát kipróbáltam (rostos narancs, müzli, aszalt és egyéb gyümölcsök, tej, könnyű ételek, evőkanál zsír, hashajtó teák stb.), de nem segítettek, így elmentem a háziorvoshoz, ő elküldött laborba, szerencsére semmi különös nincs a leleteimben, így elsőre Macragolát írt fel, de nem segített, majd Normixot, hátha allergia, de azzal sem változott semmi (legközelebb, ha visszamegyek, kérni fogok hasi ultrahangot illetve beutalót colon hidroterápiára). Annyit figyeltem meg, hogy ha lefekvés előtt kitartóan masszírozom a hasam, akkor reggelre hasmenés szerű narancssárgás széklet az eredménye, de még mindig nem normális minőség és mennyiségben. Nem voltam stresszes, nem étkeztem rendszertelenül vagy túl sokat, mozogtam is eleget, nem szedtem gyógyszereket, nem voltam beteg, szóval semmi különös nem történt velem mielőtt beállt volna ez a helyzet. Most viszont nagyon el vagyok keseredve, mert borzasztó a közérzetem, nincs energiám semmihez, nem tudok koncentrálni és napról-napra észrvehetően hízom. Mit tegyek? Mi lehet az oka ennek a hirtelen jött és hosszú távú székrekedésnek? (Nem tudhatom, hogy mi mivel van összefüggésben, így azért elmondom, hogy az utóbbi egy évben a következőket vettem észre magamon: hajhullás, szőrbenövés, hegek lassú gyógyulása, száraz bőr, karikás szemek, látás romlás, hátfájás.)

        Dr. Boros Miklós válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépésben vezessen étkezési naplót és minden nap számolja ki a bevitt kalóriát és összetevőket. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Sajátítson el relaxációs technikát és folytassa a napi mozgást. Alkohol- és dohányzási tilalom. Ellenőriztesse pajzsmirigy funkcióját.


        Kérdés: 2012. március 16., 17:19; Megválaszolva: 2012. március 19., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: