• viszkető végbélnyílás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Egy ideje (2-3 hónap) kellemetlen problémám van. Nagyjából 3 naponta a végbélnyílásom elkezd nagyon viszketni. Próbálom kezelni egy Szlovákiában kapható Framykoin (bacitracinum zincicum) antibiotikumos kenőccsel. Ez azonnal enyhíti a viszketést és szinte azonnal el is múlik. Azonban pár nap múlva újból előjön a probléma. Egyébként a székletem normális és naponta van. Ezenkívül napi 1,5-2 l vizet fogyasztok. Viszont amint megiszom a 2-4 decit 5 percenként járok vizelni, addig amíg teljesen át nem megy a folyadék a szervezetem. Aztán újból iszok és mégint 5 percenként látogatom a mosdót. Arra gondoltam, hogy ez esetleg összefügghet a problémámmal. Köszönettel!

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél, viszketés témában

        Tisztelt Kérdező! Kerülje a helyi irritációt, inkább ülőfürdő vegyen vagy zuhanyozzon le. A sok folyadékfogyasztás miatt, különösen, ha fogyott is, ellenőriztesse vércukorértékét és legyen egy vizeletvizsgálat. Zárja ki az allergiás eredetet (mosószer, öblítő). Alkalmazzon probiotikus kúrát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 20., 14:56; Megválaszolva: 2011. december 22., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés