• Viszkető végbélnyílás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Olyan problémám van,hogy viszket a végbélnyílásnál lévő bőr terület. Naponta többször is,hol nagyon,hol kevésbé. Széklet ürítés után pedig a papíron néha apró vérfoltokat találok,1-2 gombostű fejnyi vagy kevesebb,de ez nem jellemző mindig. Illetve mikor már nagyon viszket és kidörzsöltem,akkor van még ilyen vérfolt. Apró piros és fehér kiütés szerű pontokat is észleltem. Mi lehet a problémám? Hogyan és mivel tudom kezelni? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:István.

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél, viszketés témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépésben kerülje a helyi irritációt. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Kerülje a fűszeres ételeket. Használjon aranyér elleni kenőcsöt. A tünetek legvalószínűbb oka a végbélrepedés. Amennyiben a fenti terápia mellett 2-3 hét alatt nincs javulás keresse fel háziorvosát fizikális vizsgálat miatt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 02., 20:19; Megválaszolva: 2011. november 03., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: