• Vágás után hegesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosok! Nagy hülyeséget követtem el, alkoholos állapotban, nagyon megbántam azóta. Egy éles késsel sok-sok vágást ejtettem mindkét karom belső oldalán. (Nem öngyilkossági kísérlet, de annak látszik.) Ez 3 hete történt. A sebek azóta begyógyultak, viszont szeretném hogy ne maradjon heges a karom. Nem szívesen mennék el bőrgyógyászhoz, mert eléggé szégyenlem a dolgot. Az első nap semmivel nem kentem be, azután 2-3 napig tojás fehérjével kenegettem (égésnél nekem már bevált, nagyon nyugtatja a bőrt) Itt fordult meg először a fejemben, hogy hegek is vissza maradhatnak. két hétig kenegettem Fenistil sebkezelő géllel, hogy gyorsabban gyógyuljon, szerintem hatásos is volt. Egyszer tettem rá tetran kenőcsöt is, de nagyon kipirosodott tőle a sok vágás és elkezdett viszketni is. Azóta nem teszek rá semmit. Kérem segítsenek, mit tehetnék hogy ne maradjanak hegek vissza? Sok-sok vágás volt, több apró felszíni karcolás és két meglehetősen mély vágás. A gyógyszertárban a Bepanten kenőcsöt és a contractubex kenőcsöt javasolták, de nem tudták megmondani látatlanban, hogy melyik kell nekem. Illetve javasolták még a masszírozást is. A bal oldali kép vakuval készült és a két mély vágást mutatja. A jobb oldali vaku nélküli a másik karomról. Ott a jobb szélen középen van két furcsa "heg" amiben egy vékony, egyenes szürke csík van. Nem is tudom, az mi lehet. Kérem segítsenek, mit tehetnék, hogy elmúljanak a hegek.

        WEBBeteg szakértő válasza a sebgyógyulás, hegesedés témában

        Kedves Kérdező! Használjon Betadine-t ecsetelére, majd ha teljesen hámosodott, akkor a Contractubexet, és javaslom, hogy keressen fel pszichiátert, lehetséges, hogy pszichiátriai betegség áll a háttérben.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 02., 15:06; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés