• Clavicula törés után...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Tavaly December elején eltört a kulcscsontom, amit nem műtöttek meg, csak rögzítették. (először hátizsák kötést, majd egy azt helyettesítő, állítható orvosi segédeszközt helyeztek fel) A rögzítő szerkezetet kb.: 5-6 hétig viseltem. Az utolsó vizsgálaton, (5 héttel ezelőtt) ezt mondta az orvos: "ez gyakorlatilag össze van forrva". Lenne pár kérdésem, amire nem tudom a választ, ebben kérném a segítségét, segítségüket. Még mindig vannak fájdalmaim, (bizonyos mozdulatoknál ezek még erőteljesebben jelentkeznek) pedig nem erőltetem, nem terhelem. Ez normális? Honnan tudhatom, hogy még a csont fáj, vagy esetleg le vannak tapadva az izmok, és ezért a fájdalom? Esetleg lehet mindkettő is? Szabad-e már gyógytornáztatni, illetve kell-e gyógytornáztatni? Szabad-e már terhelni, illetve kell-e terhelni? Amennyiben lehet már tornáztatni, milyen gyakorlatokat kell végezni? Várom válaszát/válaszukat/! Tisztelettel: M. Miklós

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsont törés témában

        A leírása alapján 10 hete tört el a kulcscsontja. Ennyi idő alatt már összegyógyult annyira, hogy tornáztatni, illetve mérsékelten terhelni is lehet. Amiket érdemes végezni gyakorlatok az a karkörzés test mellett és előtt, fésűlködő mozgás és minden más vállat mozgató gyakorlat. A fájdalom még lehet a törés miatt is, de inkább a tartós rögzítés következményének gondolnám (izom, ín letapadás). Ha most elkezdi a fokozatos terhelést 4 hét múlva elérheti a teljes terheléssel történő végtaghasználatot.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 15., 11:12; Megválaszolva: 2011. február 18., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés