Mellkasütés

Elmondható-e hogy ha a mellkas érő ütés kor nincsenek közvetlen jelentkező tünetek, akkor nem történhet nagyon-nagy baj? Tehát ha a megütés pillanatában csak egy kicsit fáj, és az is 1 percen belül elmúlik? Valamint ha pont a szegycsontot érte az ütés, akkor a felfogta, hogy ne a szív sérüljön, nem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellkasi ütés témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt esetben a mellkasi szervek sérülése kizárható. A szívsérüléshez igen nagy erő szükséges, általában közlekedési baleset, magasból leeséskor történik ekkora erőbehatás.

Kérdés: 2011. január 09., 12:37; Megválaszolva: 2011. január 12., 09:12
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés